Excelsior blameert zich tegen naamgenoot in bekertoernooi

Reacties

Drie treffers van Tom van Weert waren voor Excelsior niet genoeg om een blamage in het bekertoernooi te voorkomen. De Rotterdammers verloren van hun naamgenoten uit Rijssen (4-3).

Excelsior blameert zich tegen naamgenoot in bekertoernooi

Excelsior '31 - Excelsior 4-3
De twee Excelsiors stonden vier jaar geleden ook al tegenover elkaar in het bekertoernooi. Toen wonnen de bezoekers uit Rotterdam met 5-0 in Rijssen, mede door twee snelle goals.

Nu leken de amateurs, inmiddels van de Topklasse naar de Hoofdklasse gedegradeerd, op precies dezelfde wijze de boot in te gaan. Tom van Weert (foto) zette het elftal van Alfons Groenendijk namelijk al binnen tien minuten op 0-2.

De thuisploeg knokte zich echter terug, met treffers van Cem Köse en Patrick Gerritsen (ex-FC Twente en Go Ahead Eagles) voor rust en zelfs de 3-2 van Niek Davina na de onderbreking. Van Weert sloeg echter meteen terug met zijn derde van de avond, waarna Excelsior nog een tandje bijschakelde. Maar Hakim Ezafzari werd de held van de avond met zijn winnende treffer aan de overkant.

Voor de vierde keer in zes seizoenen worden de Rotterdammers uitgeschakeld door een amateurclub in de strijd om de KNVB-beker.

Overige uitslag:
HBS - Kozakken Boys 1-2

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.