Swinkels mist duels met Ajax en ADO door rugblessure

Roda JC Kerkrade kan twee tot vier weken niet beschikken over Arjan Swinkels. De 31-jarige verdediger heeft een rugblessure opgelopen, meldt de NOS.

Swinkels ging zaterdag in de met 2-1 verloren thuiswedstrijd tegen Excelsior naar de grond na een botsing in het strafschopgebied. Vervolgens moest de ex-speler van Willem II enkele minuten voor rust per brancard van het veld gedragen worden. Met de 21-jarige Daryl Werker als zijn vervanger gaven de Limburgers in het restant van de wedstrijd een 1-0 voorsprong uit handen.

Onderzoek in het ziekenhuis bracht bij Swinkels niet alleen een lichte hersenschudding aan het licht, maar ook schade aan zijn onderrug. Het bekerduel met FC Lienden van woensdagavond en de competitieduels met Ajax en ADO Den Haag komen daardoor te vroeg voor Swinkels, die moet hopen op een rentree tegen PEC Zwolle (21 november) na de interlandperiode.