Ontstemde Kalezic zag duivel Roda-huis binnentreden

Reacties

Volgens trainer Darije Kalezic heeft Roda JC Kerkrade de 1-2 nederlaag tegen Excelsior volledig aan zichzelf te wijten.

Ontstemde Kalezic zag duivel Roda-huis binnentreden

'Bij de eerste doelpoging was het kassa', doelde Kalezic in gesprek met de NOS op de openingstreffer van Excelsior-aanvoerder Sander Fischer. 'Je speelt de tegenstander helemaal kapot in de eerste helft met dominant, leuk en attractief voetbal.

Dat de eerste tegentreffer uit een corner viel, deed de trainer extra pijn. 'We letten gewoon niet op en laten hem inkoppen, daar gaat het mis', stelde Kalezic, die beaamde dat de tweede helft meer in balans was.

De Limburgers kregen de deksel op de neus door een doeltreffende vrije trap van Jeff Stans. Ook die goal vormde een doorn in het oog van de coach. 'Als je een vrije trap weggeeft rond het zestienmetergebied, dan zoek je de problemen op. Dan nodig je de duivel in je huis uit.' Kalezic zag Arjan Swinkels overigens met een rugblessure uitvallen. De centrumverdediger is naar het ziekenhuis gegaan voor onderzoek.

Plastic beker
Bij het vieren van de winnende treffer kreeg Excelsior-aanvaller Nigel Hasselbaink een plastic bekertje inclusief inhoud tegen zijn hoofd. 'Iets gooien is nooit goed. Gelukkig is hij geraakt met een plastic bekertje en niet met een hard voorwerp', luidde het oordeel van Kalezic.

Het gooi-incident was arbiter Martin van den Kerkhof in eerste instantie ontgaan, zo gaf hij aan. 'Het is betreurenswaardig dat het publiek zich zo gedroeg. Ik ben verantwoordelijk voor de veiligheid van de spelers en die gaven aan door te willen spelen', aldus de leidsman, die vertelde het voorval te zullen rapporteren. Mogelijk wacht Roda dus nog een straf.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.