Van Veen wimpelt Millwall af en kiest voor Scunthorpe

Reacties

Op de medische keuring en het zetten van de handtekeningen na, is de overgang van Kevin van Veen van FC Oss naar Scunthorpe United rond. 'Zo'n kans kun je moeilijk laten liggen.'

Van Veen wimpelt Millwall af en kiest voor Scunthorpe

Donderdagochtend werd al bekend dat FC Oss en de nummer zeventien van de League One, het derde niveau van Engeland, een mondeling akkoord hadden bereikt. De transfer leek in kannen en kruiken, maar op het laatste moment meldden ook Inter Baku uit Azerbeidzjan, Doncaster Rovers en Millwall zich voor de spits. Met name die laatste club zag de komst van Van Veen wel zitten.

'Tot een minuut voordat we de onderhandelingen met Scunthorpe begonnen, was Millwall superconcreet', laat Van Veen tegenover Voetbal International weten over de nummer 22 van het Championship. Een overstap naar het tweede Engelse niveau werd het uiteindelijk toch niet. 'Scunthorpe-trainer Mark Robins, ex-spits van Manchester United, en zijn staf hebben me overtuigd.'

Van Veen, in de Jupiler League goed voor zestien goals in twintig wedstrijden, laat FC Oss daarmee achter. 'Ik kijk met een fantastisch gevoel terug. Bij FC Oss heb ik het supergoed gehad en ik kan met iedereen goed opschieten. Ik had het seizoen graag afgemaakt in Oss, maar zo'n kans kun je moeilijk laten liggen. Daarnaast biedt dit me ook wat financiële zekerheid.' Want geld is er bij Scunthorpe genoeg. 'Ze hebben een heel rijke eigenaar en willen zo snel mogelijk naar het Championship', weet Van Veen. 'Dat blijkt ook wel, ze hebben de afgelopen maanden weet-ik-hoeveel spelers gehaald.

Als alles goed gaat tekent de aanvaller, voorheen spelend voor Helmond Sport, Dijkse Boys, UDI'19 en JVC Cuijk, voor drieënhalf jaar in Engeland. Vrijdagavond vliegt hij vervolgens alweer terug naar Nederland. 'De komende dagen worden chaos. Ik heb vier dagen om in Nederland alles te regelen en daarna in Engeland alles in orde te maken, want dinsdag moet ik al op het trainingsveld staan.' FC Oss bezorgt hij met zijn transfer een bedrag van meer dan drie ton. (Dolf van Aert)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.