Van Praag verschaft duidelijkheid over eigen fout met Ajax-aandelen

Reacties

Michael van Praag heeft dinsdagavond middels een statement geprobeerd duidelijkheid te verschaffen over de Ajax-aandelen die hij in zijn bezit heeft. Begin april kwam via de NOS naar buiten dat de rvc-voorzitter had verzuimd die te registreren bij de AFM.

Van Praag verschaft duidelijkheid over eigen fout met Ajax-aandelen
© Pro Shots

Volgens de regelgeving van de Autoriteit Financiële Markten had Van Praag dat binnen twee weken na zij indiensttreding bij Ajax moeten doen. Inmiddels is dat alsnog gebeurd, zoals de club op 5 april bij het bekend worden van deze fout ook al had benadrukt. In een statement heeft de 76-jarige voetbalbestuurder nu zelf ook gereageerd.

'Afgelopen weken verschenen er verschillende berichten over mijn aandelen Ajax en hoe ik daarmee in de fout zou zijn gegaan. Graag geef ik hierbij duidelijkheid over hoe dat allemaal precies is gelopen. Het gaat om 100 aandelen die ik bij de beursgang van Ajax in 1998 heb gekocht en waar verder nooit mee gehandeld is', schrijft Van Praag op LinkedIn.

'Bij mijn voorgenomen benoeming tot voorzitter van de raad van commissarissen bij Ajax, heb ik het bezit van deze aandelen bij Ajax gemeld', verduidelijkt Van Praag. 'Mijn aandelenbezit stond dus ook in de oproep van de Algemene Vergadering van Aandeelhouders vermeld, alsmede in de toelichting op die vergadering, en op de Ajax-website.'

'Alle aandeelhouders waren er dus mee bekend', vervolgt Van Praag. 'Ik heb niets verzwegen. Wat wel fout is gegaan is dat Ajax na mijn benoeming deze aandelen binnen 14 dagen bij de AFM had moeten melden. Dat is helaas niet gebeurd en dat is een administratieve omissie. Inmiddels zijn deze aandelen op 5 april j.l. bij de AFM geregistreerd.'

Kroes
De aandelenkwestie van Van Praag is extra pikant, omdat Alex Kroes wegens het aanschaffen van Ajax-aandelen vlak voor zijn aanstelling als algemeen directeur is geschorst. Kroes wordt ervan verdacht te hebben gehandeld met voorkennis. De bestuursraad en de fans willen dat Ajax hem in genade aanneemt, maar Van Praag weigert dat.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.