Van Praag: 'Tv-debat zonder Blatter is zinloos'

Reacties

Sepp Blatter gaat dinsdag tijdens het UEFA-congres geen campagne voeren voor de FIFA-verkiezingen in mei. In tegenstelling tot Michael van Praag, Luis Figo en Prins Ali. Zij informeerden de UEFA-leden wel over hun programma's.

Van Praag: 'Tv-debat zonder Blatter is zinloos'

Sommige UEFA-bestuurders noemen de houding van Blatter respectloos. Van Praag haalt zijn schouders op. 'Hij is vrij om te beslissen wat hij wil. Blatter heeft de mogelijkheid gekregen om een toelichting te geven. Maar hij besloot niet te spreken als kandidaat, maar alleen als FIFA-voorzitter.'

Het internationale tv-debat is geschrapt. 'Waarover moeten we debatteren? Zonder Blatter is een tv-debat zinloos. De overige kandidaten zijn het eens; de FIFA moet veranderen. Onze programma's verschillen op nuances. Als Blatter niet met ons in discussie wil, houdt het op.'

Van Praag liet maandag al weten de hoop op een stevig debat niet op te geven. 'Dit wil niet zeggen dat er de komende maanden helemaal geen debat meer komt', vertelde hij.

De 78-jarige Blatter is al sinds 1998 voorzitter van de FIFA. Op 29 mei wordt bekend of hij ook een vijfde ambtstermijn mag regeren, of dat de Amsterdammer als een van zijn tegenkandidaten wordt gekozen tot nieuwe voorzitter van de wereldvoetbalbond.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.