Blatter vindt FIFA invloedrijkste organisatie, panna Robinho

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Blatter vindt FIFA invloedrijkste organisatie, panna Robinho

'De FIFA heeft door de positieve emoties die het voetbal losmaakt meer invloed dan welk land op aarde of welke godsdienst dan ook'
• De wereldvoetbalbond FIFA is invloedrijker dan welke religie of welk land dan ook. Voorzitter Sepp Blatter deed deze opmerkelijke uitspraak in een interview met de Zwitserse krant Sonntags-Zeitung.Blatter heeft zich herkiesbaar gesteld voor nog een termijn als voorzitter. Michael van Praag geldt op 29 mei als een van zijn uitdagers. Prins Ali Bin Al Hussein van Jordanië en de Portugees Luis Figo zijn de andere kandidaten.

David Villa is in de nadagen van zijn carrière neergestreken bij New York City FC. Bij zijn eerste thuiswedstrijd maakte hij vorige week direct een doelpunt, maar uit tegen de Colorado Rapids was hij wat minder op dreef. Dat onderstreepte de 33-jarige Spanjaard met onderstaande vrije trap.

'Ik was erg nerveus, omdat ik weer terugkeerde op het veld. Het was de Clásico, maar de wedstrijd was sowieso belangrijk voor mij. Ik kon er daardoor niet van genieten. Hopelijk kan ik dat nu wel doen.'
• Op de clubwebsite van Barcelona kijkt Luis Suarez terug op zijn eerste Clásico. Met een assist was hij belangrijk bij de openingstreffer van Neymar, maar uiteindelijk ging Barça met 3-1 onderuit bij Real Madrid. Vanavond (21.00 uur) aast de Uruguayaan op revanche.

'Mensen vinden hem intimiderend omdat hij eerlijk is. Eerlijkheid kan hard zijn voor sommige spelers of mensen, maar ik houd ervan.'
Manchester United-speler Daley Blind spreekt over zijn band met manager Louis van Gaal. 'Ik heb Van Gaal wel gezien toen ik opgroeide, maar ik kan me geen specifieke dingen herinneren. Ik leerde hem pas kennen bij de nationale ploeg. Als Van Gaal dingen uitlegt, denk ik soms dat het dezelfde dingen zijn die hij jaren geleden tegen mijn vader zei.' (Daily Mail)

• Een andere aanvaller die ooit furore maakte op de Europese velden liet namens Santos zien het voetballen nog niet verleerd te zijn. Robinho zet zijn tegenstander voor schut met een fraaie panna.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.