Van ploeggenoot tot trainer: promotie lonkt voor Klose bij Bayern

Reacties

Nu Hansi Flick een vaste aanstelling heeft gekregen als hoofdtrainer van Bayern München mag de coach gaan nadenken over de invulling van zijn technische staf. Miroslav Klose wordt genoemd als belangrijke kandidaat om door te schuiven als nieuwe assistent van het eerste elftal.

Van ploeggenoot tot trainer: promotie lonkt voor Klose bij Bayern
© Pro Shots

WK-topscorer aller tijden Klose timmert aan de weg als trainer en is momenteel werkzaam als coach van Bayern Onder-17. Hij is echter ambitieus en heeft niet de intentie om komend seizoen weer bij het jeugdteam voor de groep te staan. Volgens Kicker zijn er twee mogelijkheden: of hij vertrekt bij Bayern (hij zou al aanbiedingen van Bundesliga-clubs om assistent-trainer bij het eerste elftal te worden op zak hebben), of hij schuift door naar de technische staf van Flick.

Dat laatste scenario lijkt realistisch en zou een bijzonder verhaal met zich meebrengen. Klose was van 2007 tot 2011 actief voor Bayern en speelde tot 2014 bij het Duitse nationale elftal. In die tijd was hij ploeggenoot van onder meer Manuel Neuer, Jérôme Boateng en Thomas Müller. Laatstgenoemde verlengde dinsdag zijn contract in de Allianz Arena en Bayern hoopt dat Neuer en Boateng ook gaan bijtekenen.

Flick gaf dinsdag tijdens een 'cyber-persconferentie' aan dat hij met Klose gesproken heeft over de toekomst. 'Ik heb hem altijd zeer loyaal en zeer symphatiek gevonden', zei de hoofdtrainer. 'Bovendien is hij sociaal erg sterk. Miro zou absoluut een aanwinst zijn voor het trainersteam.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.