Van Persie niet blij met rol: 'Ik ben gewoon fit'

Reacties

Robin van Persie hielp Fenerbahçe zondagavond als invaller met een goal aan de 2-1 overwinning op Bursaspor. Hij kon het echter moeilijk verkroppen dat hij - inmiddels is hij weer volledig fit - geen basisplaats kreeg.

Van Persie niet blij met rol: 'Ik ben gewoon fit'

'Ik was niet blij dat ik op de bank begon', bekende Van Persie in gesprek met Lig TV. 'Ik ben gewoon fit, fysiek in goeden doen en in staat om negentig minuten te spelen.' De Oranje-topscorer aller tijden werd echter pas in de 77ste minuut in de ploeg gebracht door trainer Vítor Pereira.

De aanvaller - die al sinds zijn overgang van Manchester United naar Turkije sukkelt met zijn fysiek - deed wat van hem werd verwacht bij een 1-1 stand. Twee minuten na zijn entree maakte hij op aangeven van een andere invaller, Hasan Ali Kaldirim, de winnende treffer. 'Het enige juiste antwoord dat ik kon geven was de manier waarop ik het vandaag deed: het team helpen en de zege over de streep trekken', blikte Van Persie voldaan terug op zijn invalbeurt.

Het was voor de Oranje-topscorer aller tijden zijn eerste treffer in een thuiswedstrijd en zijn derde van het seizoen. Met de zege revancheerde Fenerbahçe zich niet alleen voor de thuisnederlaag in de Europa League tegen Molde FK (1-3), maar verstevigde het ook de koppositie. De ploeg van Pereira heeft nu een voorsprong van drie punten op nummer twee Trabzonspor.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.