Europa League-opponenten volgen voorbeeld Ajax en AZ

Reacties

Drie dagen na de knappe 1-3 bij Fenerbahçe heeft Molde FK op weg naar het thuisduel van 1 oktober met Ajax ook goede zaken gedaan in de Noorse competitie. Athletic de Bilbao, de volgende Europa League-opponent van AZ, ging juist onderuit op bezoek bij Villarreal.

Europa League-opponenten volgen voorbeeld Ajax en AZ

Molde FK – Rosenborg BK 1-0
Molde bewees zondagavond in de thuiswedstrijd tegen Rosenborg dat het de laatste weken op dreef is. Het doelpunt van Ola Kamara (foto) in de 58ste minuut betekende niet alleen dat de Noorse kampioen met 1-0 won van de huidige koploper van de Tippeligaen, maar ook dat de ploeg van trainer Erling Moe al zijn drie wedstrijden in september won.

De laatste nederlaag van Molde in competitieverband dateert alweer van 18 juli (1-2 tegen Bodø/Glimt). Desondanks bedraagt de achterstand op Rosenborg na 24 speelronden liefst achttien punten. Het neemt niet weg dat Molde net als Ajax, in de Eredivisie koploper met slechts twee verloren punten, bezig is aan een goede reeks.

Villarreal – Athletic de Bilbao 3-1
Drie dagen na de 3-1 zege op FC Augsburg in de groepsfase van de Europa League verloor Athletic de Bilbao voor de derde keer in zijn eerste vier competitieduels. Villarreal boekte zijn derde overwinning op rij in de Primera División dankzij treffers van Bruno, Mario Gaspar en Léo Baptistão.

De 3-1 van Aritz Aduriz kwam te laat, maar betekende al de negende seizoenstreffer van de 34-jarige spits. Desondanks zijn de Basken net als hun komende Europese opponent AZ uiterst wisselvallig begonnen aan deze jaargang. Tegenover de twaalfde plaats in de competitie staat wel de Spaanse Super Cup-winst op Barcelona.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.