Molde FK waarschuwt Ajax met zege bij Fenerbahçe

Na de uitschakeling in de play-offs van de Champions League tegen Shakhtar Donetsk heeft Fenerbahçe ook de eerste wedstrijd in de Europa League verloren. Molde FK was in Turkije met 3-1 te sterk voor de club van Robin van Persie. De volgende opponent van Ajax leidt daardoor in Groep A.

Van Persie sprak voorafgaand aan het duel met Molde uit dat hij na zijn twee doelpunten in uitduels voor het eerst in het Sükrü Saraçoglu-stadion wilde scoren. In de eerste helft was het echter vooral Nani die de aandacht op zich vestigde. De Portugese vleugelspits veroorzaakte eerst een penalty, die werd benut Tomy Høiland, maar maakte die later na een pass van Raúl Meireles ongedaan (1-1).

Nani was met een schot van afstand eerder ook al gevaarlijk geweest. Van Persie had eveneens de kans om doelman Ethan Horvath op de proef te stellen, maar de Oranje-international schoot te slap in. Dat kon allerminst worden gezegd van de vliegende kopbal waarmee Mohamed Elyounoussi in de 53ste minuut Molde andermaal op voorsprong zette. Vlak voordat Van Persie naar de kant ging, schoot Martin Linnes na een solo de derde Noorse treffer op het scorebord, waardoor Molde na één duel aan kop gaat in Groep A. Over twee weken gaat Ajax op bezoek in Noorwegen.