Van Persie wil winnen én scoren: 'Goede hoop dat het lukt'

Reacties

Robin van Persie neemt het donderdag met Fenerbahçe in de Europa League op tegen Molde FK. De Oranje-international wacht nog steeds op zijn eerste treffer voor het thuispubliek.

Van Persie wil winnen én scoren: 'Goede hoop dat het lukt'

'Het is een van de eerste dingen die ik dacht toen ik voor het eerst in het stadion aankwam; dat ik wilde scoren voor eigen publiek', liet Van Persie optekenen door de Turkse media. De Rotterdammer maakte zijn twee treffers tot dusver buitenshuis. In Europees verband scoorde hij tegen Atromitos, voor de competitie was het raak tegen Rizespor.

Het thuisduel met de Noren wordt zijn vijfde optreden voor eigen publiek. 'Het is zaak dat we de groepsfase in de Europa League beginnen met een thuiszege', meent Van Persie, die daarbij aast op een treffer voor de ogen van de fanatieke aanhang. 'Dat is me helaas nog niet gelukt, maar ik heb goede hoop dat het tegen Molde goedkomt. Daarna zal ik de twaalfde man bedanken voor de geweldige steun.'

Fenerbahçe zit ingedeeld in Groep A, samen met Ajax en Celtic. De wedstrijden in deze poule beginnen donderdag om 19.00 uur.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.