Van Persie: 'We zijn niet meer in control, vreselijk'

Robin van Persie stond tegen Turkije door het ontbreken van Arjen Robben weer als captain op het veld, maar kon ook in die rol niet voorkomen dat Oranje met 3-0 onderuitging. 'We hebben het niet meer in eigen hand nu. Dat vind ik vreselijk, echt vreselijk.'

'In de eerste helft hadden we volgens mij gewoon de controle over de wedstrijd, ondanks die twee momentjes', blikte de aanvaller voor de camera van de NOS terug op de teleurstellend verlopen wedstrijd in en tegen Turkije en de twee tegengoals voor rust. 'We waren goed aan de bal, creëerden een aantal goede kansen. Het is vooral ongelukkig dat we met 2-0 achter kwamen.'

Maar ook Van Persie weet dat voetbal geen jurysport is. 'Zeker in deze situatie gaat het om het resultaat', voegde de spits van Fenerbahçe aan zijn eerdere beschouwing toe. 'Dat hebben wij niet gehaald en dat is zwaar balen.' De nederlaag tegen Turkije was volgens Van Persie geen op zichzelf staand feit. 'Het gaat deze hele kwalificatiereeks ontzettend moeizaam', bekende hij.

'Het kan nog steeds. We hebben het alleen niet meer in eigen hand nu, dat vind ik vreselijk, echt vreselijk. Maar we moeten tot einde doorgaan, we hebben nog twee ontzettend belangrijke wedstrijden te gaan. Die moeten we winnen, willen we nog kans hebben. Het wordt ontzettend spannend. We zijn niet meer in control nu, dat is balen.'