VI Live: blik terug op een zondag vol topvoetbal

Reacties

Om ook tijdens wedstrijden op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen is er VI Live, waar het (inter)nationale voetbal op de voet gevolgd wordt.

VI Live: blik terug op een zondag vol topvoetbal

Daarmee is de VI Live voor deze zondag ten einde.

23.23 uur: CHOC DES OLYMPIQUES ONBESLIST
Dankzij het doelpunt van Karim Rekik in de 69ste minuut eindigt de Choc des Olympiques tussen Olympique Marseille en Olympique Lyon in een 1-1 gelijkspel.

22.55 uur: REKIK KOPT GELIJKMAKER BINNEN
Karim Rekik scoort voor Olympique Marseille: 1-1! De Nederlandse verdediger kopt raak uit een corner van Abdelaziz Barrada. De thuisploeg mag na de rode kaart voor Romain Alessandrini met tien man hopen op een comeback.

22.48 uur: FRANSE KRAKER WEER HERVAT
We gaan weer verder in Marseille. Na twintig minuten onderbreking. De wedstrijd werd gestaakt na 61 minuten. Nog bijna een half uur te gaan dus.

22.27 uur: CHOC DES OLYMPIQUES GESTAAKT
De Franse kraker tussen OlympiqueMarseille en Olympique Lyon is tijdens de tweede helft gestaakt wegens allerlei gevaarlijke voorwerpen die het veld op worden gegooid. Lyon leidt met 0-1 dankzij een penalty van Alexandre Lacazette.

22.26 uur: VOLGENDE TIK VOOR HOEDT
Manolo Gabbiadini loopt weg uit de rug van Wesley Hoedt en schiet de 5-0 achter Lazio-doelman Federico Marchetti.

22.19 uur: EINDSTAND BARCELONA - LEVANTE 4-1
Kort nadat Lionel Messi er nog van 4-1 heeft gemaakt na een typerende dribbelactie klinkt het laatste fluitsignaal in Camp Nou. Barcelona gaat met twaalf punten aan kop in Spanje.

22.06 uur: HIGUAÍN SLAAT WEER TOE
Wesley Hoedt kan met een tackle niet voorkomen dat Gonzalo Higuaín zijn tweede van de avond maakt. Napoli leidt met 4-0 tegen Lazio.

22.02 uur: MESSI MIST VANAF ELF METER
Lionel Messi mist vanaf elf meter. Maar gelukkig heeft hij een kwartier eerder tegen Levante wel al laten zien dat hij een penalty kan benutten...

21.55 uur: NAPOLI GAAT DOOR
Lorenzo Insigne neemt koud begonnen aan de tweede helft de hoop van Lazio weg. het staat 3-0 voor Napoli.

21.42 uur: NEYMAR VOERT SCORE OP
Via een kluts en een carambole belandt de bal uiteindelijk in het doel van Levante, dat door deze goals van Neymar kansloos lijkt in Camp Nou.

21.36 uur: GOAL BARCELONA
Marc Bartra breekt de ban voor Barcelona. De verdediger neemt de bal aan op de borst na een wippertje van Lionel Messi en schiet van dichtbij binnen.

21.34 uur: RUSTSTAND NAPOLI - LAZIO 2-0

21.18 uur: DOELPUNT NAPOLI
Allan verdubbelt de voorsprong, en wéér ziet Welsey Hoedt er niet goed uit.

21.17 uur: RUSTSTAND BARCELONA - LEVANTE 0-0

21.02: DOELPUNT NAPOLI
Het is Gonzalo Higuaín die thuisploeg Napoli op voorsprong zet tegen Lazio: 1-0.

20.58 uur: EINDSTAND FENERBAHÇE -BURSASPOR 2-1
Robin van Persie is de gevierde man bij Fenerbahçe, dat dankzij de Nederlander tegen Bursaspor de drie punten pakt en zo de koppositie verstevigt.
 
20.49 uur: AFTRAP NAPOLI – LAZIO
In de late kraker in de Serie A verschijnt slechts één Nederlander aan de aftrap: Wesley Hoedt start centraal achterin bij Lazio. Stefan de Vrij is geblesseerd, Ricardo Kishna en Edson Braafheid zitten op de bank. Bij Napoli zit Dries Mertens op de bank, Jonathan de Guzman is op een zijspoor belandt en zit niet bij de selectie.

Napoli: Reina; Hysaj, Albiol, Koulibaly, Ghoulam; Allan, Jorginho, Hamsik; Insigne; Higuaín, Callejon.
Lazio: Marchetti; Basta, Mauricio, Hoedt, Radu; Parolo, Onazi, Lulic; Mauri, Matri, Keita.

20.39 uur: DOELPUNT FENERBAHÇE
Hij staat nog geen twee minuten in het veld, of het is al raak voor Robin van Persie. En wat voor doelpunt: hij zorgt een klein kwartier voor tijd namens Fenerbahçe voor de 2-1 tegen Bursaspor.

20.30 uur: AFTRAP BARCELONA - LEVANTE
Barcelona begint met Dani Alves maar zonder Luis Suarez en Andres Iniesta aan de wedstrijd tegen Levante. De Braziliaanse back keert terug van een liesblessure, die hem een maand aan de kant heeft gehouden.

Suarez wordt gespaard en zit net Iniesta op Barcelona-bank. Trainer Luis Enrique mist door blessures Thomas Vermaelen, Douglas, Rafinha en Claudio Bravo.

Opstelling Barcelona: Ter Stegen; Alves, Bartra, Mascherano, Adriano; Busquets, Rakitic, Munir; Messi, Sandro, Neymar.

19.20 uur: EINDSTANDEN BUNDESLIGA
FC Augsburg - Hannover 96 2-0
Borussia Dortmund - Bayer Leverkusen 3-0

19.01 uur: BVB LOOPT WEG
Borussia Dortmund kan de punten niet meer ontgaan na de 3-0 van Pierre-Emerick Aubameyang, die uit een strafschop scoort.

18.52 uur: EINDSTANDEN PREMIER LEAGUE
Anthony Martial is de grote man bij Manchester United door twee keer te scoren en zo zijn elftal langs Southampton te leiden. Liverpool verspeelt punten tegen Norwich City.

De eindstanden:
Southampton - Manchester United 2-3
Liverpool - Norwich City 1-1

18.45 uur: DOELPUNT KAGAWA
Borussia Dortmund lijkt opnieuw te gaan winnen. Met een handige voetbeweging staat Shinji Kagawa aan het einde van een schitterende aanval: 2-0. Het wordt lastig voor Bayer Leverkusen om dit nog te herstellen.

18.42 uur: PELLÈ KOPT RAAK
De spanning is ineens weer terug bij Southampton - Manchester United. Graziano Pellè kopt een voorzet van Sadio Mané binnen: 2-3. Kan Southampton toch nog een punt pakken tegen United?

18.36 uur: EINDSTAND FC GRONINGEN - AZ 2-0
Door een late treffer van Mimoun Mahi wint FC Groningen met 2-0 van AZ.

18.35 uur: EINDSTAND VITESSE - DE GRAAFSCHAP 3-0
Het is eigenlijk nooit spannend geweest in de Gelderse derby. Vitesse wint simpel met 3-0 van De Graafschap.

18.25 uur: DOELPUNT MANCHESTER UNITED
De wedstrijd is beslist. Memphis Depay treft de paal, maar in de rebound schiet Juan Mata simpel raak: 1-3 bij Koeman vs Van Gaal.

18.18 uur: RUSTSTANDEN BUNDESLIGA
Borussia Dortmund en FC Augsburg staan halverwege op voorsprong.

De duels:
Borussia Dortmund - Bayer Leverkusen 1-0
FC Augsburg - Hannover 96 2-0

18.16 uur: DOELPUNT RASHICA
Milot Rashica straft geklungel in de defensie van De Graafschap af met de 3-0 voor Vitesse.

18.08 uur: GOAL LIVERPOOL
Invaller Danny Ings heeft maar een paar minuten nodig om de ban te breken. Liverpool leidt op Anfield tegen Norwich City. Ings is de vierhonderdste doelpuntenmaker van The Reds.

18.06 uur: DOELPUNT MANCHESTER UNITED
Anthony Martial is de naam! Hij straft een werkelijk verschrikkelijke terugspeelbal van ex-VVV'er Maya Yoshida vakkundig af. Manchester United leidt: 1-2.

17.47 uur: RUSTSTAND SOUTHAMPTON - MANCHESTER UNITED
Het staat halverwege 1-1 op St. Mary's. Grazionale Pellè zette Southampton op voorsprong, Anthony Martial maakte kort voor rust gelijk.

17.46 uur: RUSTSTAND LIVERPOOL - NORWICH CITY 0-0

17.34 uur: DOELPUNT MANCHESTER UNITED
Nieuweling Anthony Martial doet het weer voor Man Utd. De bal komt wat toevallig bij hem, hij kapt Van Dijk wel erg makkelijk - maar ook fraai - uit en schiet raak: 1-1 tegen Southampton.

17.32 uur: RUSTSTAND VITESSE - DE GRAAFSCHAP 2-0
Vitesse is voor rust geen moment serieus in de problemen geweest tegen De Graafschap.

17.30 uur: AFTRAP BUNDESLIGA
Kan Bayer Leverkusen Borussia Dortmund het eerste puntenverlies van dit seizoen toebrengen?

De wedstrijden:
Borussia Dortmund - Bayer Leverkusen
FC Augsburg - Hannover 96

17.29 uur: RUSTSTAND FC GRONINGEN - AZ 1-0
Tot dusverre valt er weinig te genieten in stadion Euroborg. FC Groningen leidt met 1-0 dankzij een doelpunt van Bryan Linssen. AZ kon nauwelijks een vuist maken.

17.22 uur: EINDSTAND VFB STUTTGART - SCHALKE 04 0-1

17.15 uur: LINSSEN WEER TREFZEKER
Vorige week was Bryan Linssen al trefzeker tegen SC Heerenveen, vanmiddag tegen AZ is het weer raak. Hedwiges Maduro stuurt hem diep, waarna Danny Hoesen kan uithalen. De rebound is vervolgens voor Linssen: 1-0.

17.13 uur: DOELPUNT SOUTHAMPTON
Graziano Pellè scoort voor Southampton! Een schot van Sadio Mané wordt door David de Gea nog gekeerde, maar de ex-Feyenoorder scoort in de rebound. Manchester United met 1-0 achter op St. Mary's.

17.07 uur: DOELPUNT QAZAISHVILI
Op aangeven van basisdebutant Dominic Solanke verdubbelt Valeri Qazaishvili de marge voor Vitesse in het thuisduel met De Graafschap: 2-0.

17.00 uur: AFTRAP SOUTHAMPTON – MANCHESTER UNITED
Een ‘Nederlands’ feestje op St. Mary’s. Het Southampton van Ronald Koeman – met Maarten Stekelenburg en Virgil van Dijk – neemt het op tegen het Manchester United van Louis van Gaal. Bij de bezoekers beginnen Daley Blind en Memphis Depay in de basis.

17.00 uur: AFTRAP LIVERPOOL – NORWICH CITY
Ook Liverpool begint aan zijn zesde wedstrijd van het seizoen. Op het eigen Anfield gaat het tegen promovendus Norwich City proberen de punten thuis te houden. Dat doet het met de van een blessure teruggekeerde Daniel Sturridge in de basis.

16.59 uur: EINDSTANDEN SERIE A
AS Roma - Sassuolo 2-2
Genoa - Juventus 0-2
Torino - Sampdoria 2-0
Bologna - Frosinone 1-0
Atalanta - Verona 1-1

Juventus wint voor het eerst dit seizoen in de Serie A, terwijl AS Roma thuis verrassend tegen puntenverlies aanloopt. Marten de Roon leek met Atalanta op weg naar een overwinning, maar in de extra speeltijd trok Eros Pisano de stand gelijk.

16.53 uur: GOAL KASHIA
Uit een hoekschop van Lewis Baker kopt aanvoerder Guram Kashia Vitesse op een 1-0 voorsprong tegen De Graafschap.

16.46 uur: AFTRAP VITESSE - DE GRAAFSCHAP
De Graafschap gaat in Arnhem op zoek naar het eerste punt van het seizoen. Typerend genoeg verloor Vitesse in het verleden maar één keer een Airborne-duel: tegen De Graafschap.

16.44 uur: AFTRAP FC GRONINGEN - AZ
Drie dagen na de nederlagen in de Europa League beginnen FC Groningen en AZ in de Euroborg aan hun zesde competitiewedstrijd van het seizoen.

16.20 uur: EINDSTAND TOTTENHAM HOTSPUR - CRYSTAL PALACE 1-0
Tottenham Hotspur boekt de tweede zege rij tegen Crystal Palace. De van Bayer Leverkusen overgekomen Heung-Min Son is de matchwinner. Afgelopen donderdag scoorde de Zuid-Koreaan ook al twee keer, toen Spurs met 3-1 van Qarabag FK won.

16.18 uur: EINDSTAND EXCELSIOR - AJAX 0-2
Ajax doet goede zaken door in Rotterdam met 2-0 te winnen van Excelsior. De ploeg van trainer Frank de Boer loopt daardoor drie punten uit op PSV en twee op Feyenoord en blijft koploper in de Eredivisie.

16.16 uur: RUSTSTAND VFB STUTTGART - SCHALKE 04 0-0
Er is nog niet gescoord bij de eerste zondagwedstrijd in de Bundesliga.

16.10 uur: RENTREE STURRIDGE BIJ LIVERPOOL
Daniel Sturridge start voor het eerst sinds 8 april (FA Cup tegen Blackburn Rovers) weer in de basis bij Liverpool, dat om 17.00 uur thuis speelt tegen Norwich City.
Opstelling Liverpool: Mignolet; Clyne, Skrtel, Sakho, Moreno; Emre Can, Lucas Leiva, Milner; Coutinho; Benteke, Sturridge.

16.05 uur: OPSTELLINGEN SOUTHAMPTON - MANCHESTER UNITED
Wayne Rooney keert bij Manchester United terug in de basisopstelling. Virgil van Dijk start opnieuw in de basis bij Southampton, waardoor er in totaal vier Nederlanders op het veld staan tijdens de clash tussen Ronald Koeman en Louis van Gaal.
Southampton: Stekelenburg; Yoshida, Fonte, Van Dijk, Targett; Wanyama, Romeu; Tadic, Ward-Prowse, Mané; Pellè.
Manchester United: De Gea; Darmian, Smalling, Rojo, Blind; Carrick, Schneiderlin; Mata, Rooney, Memphis; Martial.

16.00 uur: OPSTELLINGEN FC GRONINGEN - AZ
Over een half uur start het duel tussen FC Groningen en AZ. De opstellingen:
FC Groningen: Padt; Hateboer, Kappelhof, Lindgren, Tamata; Tibbling, De Leeuw, Maduro; Linssen, Hoesen, Rusnak.
AZ: Rochet; Lewis, Gouweleeuw, Van der Linden, Brezancic; Van Overeem, Henriksen, Rienstra, Haps; Dos Santos, Tankovic.

16.00 uur: OPSTELLINGEN VITESSE - DE GRAAFSCHAP
Over een half uur start het duel tussen Vitesse en De Graafschap. De opstellingen:
Vitesse: Room; Diks, Kashia, Kruiswijk, Achenteh; Yeini, Baker, Qazaishvili; Rashica, Solanke, Nathan.
De Graafschap: Jurjus; Will, Pröpper, Linthorst, Tesselaar; Vida, Smeets, Bannink, El Jebli; Kabasele, Peters.

15.51 uur: RUSTSTANDEN SERIE A
AS Roma - Sassuolo 1-2
Genoa - Juventus 0-1
Torino - Sampdoria 2-0
Bologna - Frosinone 1-0
Atalanta - Verona 0-0

Halverwege kijkt AS Roma op eigen veld verrassend tegen een achterstand aan, terwijl Juventus op weg lijkt naar de eerste competitiezege van het seizoen.

15.40 uur: JUBILEUM TOTTI
Francesco Totti maakt op bezoek bij Sassuolo zijn driehonderdste doelpunt in het shirt van AS Roma. Hij zet zijn club daarmee op gelijke hoogte: 1-1.

15.30 uur: AFTRAP VFB STUTTGART - SCHALKE 04
Kan Klaas-Jan Huntelaar zich weer laten zien als goalgetter tegen het nog puntloze VfB Stuttgart?

15.16 uur: RUSTSTAND TOTTENHAM HOTSPUR - CRYSTAL PALACE 0-0
Ondanks een overwicht van Tottenham Hotspur is er nog niet gescoord.

15.15 uur: RUSTSTAND EXCELSIOR - AJAX 0-2
Ajax leidt halverwege comfortabel op bezoek bij Excelsior. Arek Milik was met een assist en doelpunt belangrijk voor de bezoekers.

15.11 uur: MILIK BESLIST WEDSTRIJD
Negen minuten na de openingstreffer van Anwar El Ghazi maakt Arek Milik er 0-2 van. De Poolse Ajax-spits haalt doeltreffend uit van buiten het strafschopgebied.

15.02 uur: GOAL EL GHAZI
Anwar El Ghazi breekt met een individuele actie de ban voor Ajax. Hij slalomt door de Excelsior-defensie en schuift beheerst binnen met links: 0-1. Met zeven doelpunten is El Ghazi topscorer van de Eredivisie.

15.00 uur: AFTRAP SERIE A
AS Roma - Sassuolo
Genoa - Juventus
Torino - Sampdoria
Bologna - Frosinone
Atalanta - Verona

Marten de Roon start in de basis bij Atalanta, dat thuis Verona ontvangt.

14.48 uur: AJAX WORSTELT
Ajax heeft het in de openingsfase lastig met Excelsior. Riechedly Bazoer had het de Amsterdammers makkelijk kunnen maken door een uitgelezen kans te benutten in de vierde minuut, maar de middenvelder was slordig in de afwerking. Excelsior kreeg een kansje via Daryl van Mieghem.

14.30 uur: AFTRAP TOTTENHAM HOTSPUR - CRYSTAL PALACE
De Londense derby tussen Tottenham Hotspur en Crystal Palace is begonnen met Michel Vorm op de reservebank van Tottenham. Met Toby Alderweireld (Ajax), Jan Vertonghen (RKC Waalwijk en Ajax) en Nacer Chadli (FC Twente) staan er drie spelers met een Eredivisie-verleden aan de aftrap. Ex-Ajacied Christian Eriksen herstelt nog van een blessure en begint als reserve.

14.30 uur: AFTRAP EXCELSIOR - AJAX
Kan Ajax in Rotterdam tegen Excelsior na remises tegen FC Twente (2-2) en Celtic (2-2) weer een zege boeken?

14.22 uur: EINDSTAND RODA JC KERKRADE - FEYENOORD 1-1
Feyenoord laat punten liggen op bezoek bij Roda JC Kerkrade. Michiel Kramer zette de bezoekers met een rake kopbal op voorsprong, maar een fraaie vrije trap van Hicham Faik leverde de gelijkmaker op.

14.04 uur: VOLOP SPANNING
Met nog een kwartier te gaan is er nog helemaal niets beslist in het Parkstad Limburg Stadion. Het staat nog 1-1 bij het duel tussen Roda JC Kerkrade en Feyenoord.

14.00 uur: VI BLIKT VOORUIT
VI-verslaggever Simon Zwartkruis blikt vooruit op het uitduel van Ajax met Excelsior van zondagmiddag (aftrap 14.30 uur).

13.30 uur: OPSTELLING AJAX
Ajax-trainer Frank de Boer heeft twee wijzigingen doorgevoerd in de basisformatie van de Amsterdammers. Riechedly Bazoer en Arek Milik starten op bezoek bij Excelsior (aftrap 14.30 uur). Daley Sinkgraven en Amin Younes beginnen daardoor op de bank.

De volledige opstelling van Ajax: Cillessen; Tete, Veltman, Riedewald, Dijks; Bazoer, Klaassen, Gudelj; El Ghazi, Milik, Fischer.

13.20 uur: RUSTSTAND CHIEVO - INTERNAZIONALE 0-1
In het Stadio Marc Antonio Bentegodi leidt Internazionale halverwege door een doelpunt van Mauro Icardi kort voor rust.

13.17 uur: RUSTSTAND RODA JC KERKRADE - FEYENOORD 1-1
Roda JC Kerkrade en Feyenoord zoeken de kleedkamers op met een gelijke stand. Michiel Kramer zette de bezoekers met een rake kopbal op voorsprong, maar een fraaie vrije trap van Hicham Faik leverde de gelijkmaker op.

12.59 uur: FRAAIE GELIJKMAKER FAIK
Doelman Kenneth Vermeer heeft het nakijken als een vrije trap van Hicham Faik in de verre hoek zeilt. Roda JC Kerkrade staat weer naast Feyenoord: 1-1.

12.52 uur: KRAMER KOPT FEYENOORD OP VOORSPRONG
Op aangeven van Rick Karsdorp kopt Michiel Kramer Feyenoord in de twintigste minuut op voorsprong.

12.49 uur: LEVENDIGE OPENINGSFASE
Het is zeker niet saai in het Parkstad Limburg Stadion. Beide ploegen spelen op de aanval en dus zijn er kansen aan beide kanten. Gibril Sankoh ziet zijn kopbal gered worden door doelman Kenneth Vermeer, terwijl een minuut later Jens Toornstra verzuimt de bezoekers op voorsprong te zetten.

12.30 uur: AFTRAP RODA JC KERKRADE - FEYENOORD
Ook in Limburg is er afgetrapt. Roda JC won én verloor veertien van de 41 thuisduels met Feyenoord in de Eredivisie (dertien keer gelijk), maar was in de laatste dertien ontmoetingen in Kerkrade slechts één keer de sterkste.

12.30 uur: AFTRAP CHIEVO - INTERNAZIONALE
Dé topper van de vierde speelronde is Chievo – Internazionale. De nog foutloze koploper op bezoek bij de verrassende nummer twee.

12.25 uur: EERBETOON AAN NANNINGA
Het duel tussen Feyenoord en Roda JC Kerkrade staat in het teken van de op 21 juli overleden Dick Nanninga. De oud-international speelde in de periode 1974-82 onder contract bij Roda JC, waarvoor hij in 225 wedstrijden 107 keer scoorde. In 1978 was hij namens Nederland trefzeker tijdens de met 3-1 verloren WK-finale tegen Argentinië.

12.20 uur: TEGENVALLER RODA JC
Mitchell Paulissen loopt tijdens de warming-up een enkelblessure op en kan daardoor niet in actie komen. Richmond Boakye profiteert en start in de basis.

12.15 uur: VI BLIKT VOORUIT
VI-verslaggever Martijn Krabbendam blikt vooruit op het uitduel van Feyenoord met Roda JC Kerkrade. Eljero Elia start voor het eerst aan de kant van de Rotterdammers.

12.00 uur: OPSTELLINGEN RODA JC KERKRADE - FEYENOORD
Met Eljero Elia in de basis begint Feyenoord om 12.30 uur aan het uitduel met Roda JC Kerkrade. De promovendus hield in de vorige drie duels de nul en treedt ongewijzigd aan tegen Feyenoord.

De opstellingen:
Roda JC Kerkrade: Van Leer; Dijkhuizen, Swinkels, Sankoh, Van Peppen; Griffiths, Noor, Faik, Van Hyfte; Paulissen, Gyasi.
Feyenoord: Vermeer; Karsdorp, Van Beek, Van der Heijden, Kongolo; El Ahmadi, Toornstra, Vejinovic; Kuijt, Kramer, Elia.

Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de bovenstaande competities kunt u terecht in het VI Matchcenter. Alle standen zijn hier terug te vinden.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.