Van Persie gouden wissel bij Fenerbahçe

Fenerbahçe is aan onverwacht puntenverlies ontsnapt. Robin van Persie had als invaller weinig tijd nodig om het verschil te maken tegen Bursaspor (2-1). Daarmee brak hij ook zijn eigen ban in thuiswedstrijden voor de Turkse club.

In de 77ste minuut kwam Van Persie in de ploeg van Fenerbahçe. Trainer Vitor Pereira deed een beroep op de Oranje-international om naderend onheil te voorkomen. De aanvaller deed wat van hem werd verwacht, want twee minuten na zijn entree maakte hij op aangeven van een andere invaller, Hasan Ali Kaldirim, de winnende treffer.

Het was voor de Oranje-topscorer aller tijden zijn eerste treffer in een thuiswedstrijd en zijn derde van het seizoen. Met zijn doelpunt nam Van Persie ook de hoop weg bij Bursaspor, dat dankzij voormalig PEC Zwolle-spits Tomás Necid zicht had gekregen op een positief resultaat. De Tsjechische international trok na ruim een uur de stand gelijk, nadat Nani in de twintigste minuut de score had geopend.

Met de zege revancheerde Fenerbahçe zich niet alleen voor de thuisnederlaag in de Europa League tegen Molde FK (1-3), maar bevestigde het ook de koppositie. De ploeg van Pereira heeft een voorsprong van drie punten op Trabzonspor. Bursaspor is door de nederlaag voorlaatste met drie punten na vijf duels.