Van Persie maakt mogelijk zaterdag zijn rentree

Reacties

Robin van Persie maakt zaterdag tijdens het competitieduel met Sunderland mogelijk zijn rentree bij Manchester United. De aanvoerder van Oranje lijkt volledig hersteld van zijn knieblessure.

Van Persie maakt mogelijk zaterdag zijn rentree

De dertigjarige centrumspits traint sinds afgelopen vrijdag weer mee met de selectie van interim-manager Ryan Giggs. 'We moeten afwachten hoe deze week verloopt. Hij heeft goed getraind en moet nu alleen nog helemaal fit worden. Maar het zag er erg goed uit', aldus Giggs in de Engelse media.

Van Persie liep in maart tijdens het Champions League-duel met Olympiakos Piraeus (3-0 zege) een knieblessure op. De Rotterdammer miste daardoor de dubbele Champions League-confrontatie met Bayern München, dat zich ten koste van de Engelsen plaatste voor de halve finale.

De naderende terugkeer is ook goed nieuws voor bondscoach Louis van Gaal, al leek het WK nimmer in gevaar te komen voor de Oranje-topscorer aller tijden. In een eerder stadium moest Van Gaal wel een streep zetten door de naam van Kevin Strootman vanwege een zware knieblessure.

Manchester United heeft nog drie wedstrijden voor de boeg in de Premier League. Champions League-voetbal is niet meer haalbaar voor de recordkampioen van Engeland. De huidige nummer zeven moet tijdens het slot van de competitie deelname aan de Europa League veilig zien te stellen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.