Van Persie kost Fenerbahçe vijfenhalf miljoen en levert in

Reacties

Fenerbahçe heeft Manchester United vijfenhalf miljoen euro betaald voor Robin van Persie. Dat vertelt bestuurslid Mahmut Uslu op de website van de Turkse topclub. Bovendien is de 31-jarige spits er zelf ook op achteruit gegaan.

Van Persie kost Fenerbahçe vijfenhalf miljoen en levert in

Woensdag doken er berichten in Engeland op dat Fenerbahçe en United nog tot een akkoord moesten komen over de transfersom voor Van Persie, maar dat blijkt niet uit de woorden van Uslu. 'Van Persie kostte ongeveer zes miljoen. Zes miljoen Amerikaanse dollars kunnen wij wel betalen', aldus het bestuurslid, die dat ook bevestigde in gesprek met Lig TV.

Het betekent dat United flink verlies draait op Van Persie. Drie jaar geleden kwam hij immers nog voor circa dertig miljoen euro over van Arsenal. Dat bedrag was de Oranje-international overigens dubbel en dwars waard. In zijn eerste seizoen werd hij met 26 goals meteen topscorer van de Premier League en leidde United zo naar de landstitel. In de seizoenen erna scoorde RVP respectievelijk achttien en tien keer.

Salaris
Fenerbahçe maakte als beursgenoteerde club ook bekend hoeveel Van Persie de komende drie seizoenen jaarlijks gaat verdienen: 4,9 miljoen euro met daarbovenop een wedstrijdpremie van twintigduizend euro per duel (met een maximum van veertig wedstrijden). Zijn salaris zou daarmee maximaal 5,7 miljoen kunnen bedragen. Bij United verdiende hij bruto naar verluidt bijna drie keer zoveel.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.