Van Gaal: 'Van Persie heeft zijn vertrek zien aankomen'

Reacties

Louis van Gaal heeft tijdens zijn persconferentie aan de vooravond van de oefentrip door de Verenigde Staten voor het eerst gereageerd op het vertrek van Robin van Persie naar Fenerbahçe. De manager van Manchester United had de 31-jarige spits eind vorig seizoen al verteld dat er voor hem geen toekomst meer was op Old Trafford.

Van Gaal: 'Van Persie heeft zijn vertrek zien aankomen'

'Hij wist dat al langer', vertelde Van Gaal over de beslissing om Van Persie na een teleurstellend seizoen te laten gaan. 'Hij wist dat na de dag waarop we hebben gegolfd. Na dat golftoernooi hebben we gesproken over zijn perspectieven bij Manchester United. Hij had het al zien aankomen', aldus de 63-jarige manager, die de Oranje-aanvoerder tijdens de afgelopen jaargang slechts tien keer zag scoren in 29 optredens.

Omdat Van Persie nog maar een contract voor een jaar had, was een transfer voor alle partijen de beste oplossing. Van Gaal erkende dat het een lastig besluit was om de voormalige Premier League-topscorer, drie jaar nadat hij voor dertig miljoen euro was overgekomen van Arsenal, als het ware te deur te wijzen. 'Maar elke beslissing is lastig. Om een speler aan te trekken is moeilijk, maar om hem te laten gaan ook.'

Warm
Van Gaal denkt dat Van Persie bij Fenerbahçe, waar hij voor drie jaar heeft getekend, op de juiste plaats is. 'Hij heeft een zeer goede keuze gemaakt. Toen ik bondscoach was, ben ik bij Fenerbahçe wezen kijken om Dirk Kuijt aan het werk te zien en werd ik altijd erg hartelijk ontvangen. Het zal hem daar bevallen in het warme gezelschap van de club. Ik wens hem het allerbeste. Dat heb ik hem ook al gezegd in een bericht.'

Overigens meldt het Engelse persbureau PA dat United en Fenerbahçe het nog niet eens zijn geworden over de transfersom voor Van Persie. Niettemin tekende de man, die vorig jaar onder leiding van Van Gaal nog vier keer scoorde op het WK in Brazilië, deze week al zijn contract bij zijn nieuwe Turkse werkgever en werd hij dinsdagavond op indrukwekkende wijze gepresenteerd aan de fans van de nummer twee van Turkije.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.