Van Persie rondt transfer naar Fenerbahçe af

Reacties

Robin van Persie is de nieuwe spits van Fenerbahçe. De Rotterdammer komt over van Manchester United en is met de Turkse topclub een naar verluidt driejarig contract overeengekomen. Hij wordt morgen om 18.00 uur Turkse tijd gepresenteerd.

Van Persie rondt transfer naar Fenerbahçe af

Manchester United ontvangt zeven miljoen euro voor de 31-jarige aanvaller, die zondagavond al groots werd onthaald door de fans van Fenerbahçe op het vliegveld van Istanbul en maandag met goed gevolg medisch werd gekeurd.

Van Persie speelde drie seizoenen voor The Mancunians. Hij werd in zijn eerste seizoen op Old Trafford kampioen en vervulde toen een hoofdrol door 26 keer te scoren. In de seizoenen daarna presteerde zowel United als Van Persie een stuk minder. De aanvaller kwam tot twaalf en tien doelpunten, terwijl zijn club op de zevende en vierde plaats eindigde.

Aan het einde van afgelopen seizoen raakte Van Persie zijn basisplaats bij Manchester United kwijt en zag blijkbaar weinig kans zich weer in de picture te spelen bij Louis van Gaal. Eerder kwam de linkspoot uit namens Arsenal en Feyenoord. Namens het Nederlands elftal was hij in 98 interlands 49 keer trefzeker.

Met Fenerbahçe moet Van Persie zich via de voorronde van de Champions League voor het miljoenenbal zien te plaatsen. De club eindigde afgelopen seizoen tweede in de Süper Lig, achter het Galatasaray van Wesley Sneijder.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.