'Van Maradona tot Messi, iedereen wil zo'n doelpunt maken'

Reacties

Punten leverde zijn wondergoal niet op, maar Stoke City-middenvelder Charlie Adam was maar wat trots op zijn treffer. Ook Chelsea-manager José Mourinho zag het met genoegen aan. Dat deed de Portugees niet bij de blessure van Diego Costa, die weken is uitgeschakeld.

'Van Maradona tot Messi, iedereen wil zo'n doelpunt maken'

Stoke verloor het duel bij koploper Chelsea met 2-1, maar met een schot van zestig meter zette Adam zijn ploeg nog op 1-1. 'Ik wist helemaal niet dat ik zo'n kracht in mijn benen had', sprak de Schot na afloop. 'Om een kwaliteitskeeper als Thibaut Courtois te passeren is erg bijzonder, dit doelpunt vergeet ik nooit meer. Zoiets gebeurt je eens in je leven. Prachtig voor mij als individu en een geweldige manier om mijn vijftigste goal in het Engelse voetbal te maken ', glunderde Adam.

Risico's
Ook Mourinho had lovende woorden over voor de prachttreffer. 'Een fantastisch doelpunt. Iedere superspeler ter wereld, van Diego Maradona tot Lionel Messi, wil zo'n doelpunt ooit maken. Maar niet al die superspelers hebben dat ook daadwerkelijk gedaan.' De Portugees wilde na de zege nog niet vooruitlopen op het aanstaande kampioenschap. 'Het belang van de zege is overduidelijk, maar we zijn er nog niet. We hebben in acht duels nog vijf overwinningen en een gelijkspel nodig', rekende hij voor.

Tegenvaller voor Chelsea was de nieuwe hamstringblessure van Diego Costa, de invaller was juist net hersteld van zo'n kwetsuur. 'Als de medische staf besluit hem vier weken de tijd te geven te herstellen, dan was dit niet gebeurd. Maar in het voetbal moet je soms risico's nemen. De scans wezen bovendien uit dat de blessure was genezen en hij heeft twee keer voluit getraind', aldus Mourinho, die bevestigde dat de spits wekenlang is uitgeschakeld. Hij neemt de medische staf evenwel niets kwalijk. 'Die is fantastisch.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.