Spraakmakend duel prooi voor Chelsea

Een strafschop voor Chelsea, een wondergoal van Charlie Adam en de korte invalbeurt van Diego Costa maakten een bijzonder duel op Stamford Bridge, al was het resultaat minder speciaal. Chelsea versloeg Stoke City met 2-1.

Manager José Mourinho klaagde eerder over de arbiters, die Chelsea dit seizoen zo weinig strafschoppen toekenden. De Londense club onderbouwde de woorden van de Portugese manager met statistieken, waarin het aantal penalty’s voor The Blues werd afgezet tegen die voor de concurrentie.

Tegen Stoke City kreeg Mourinho geen nieuw voer voor de complottheorie. In de 39ste minuut wees scheidsrechter Jon Moss naar de stip na een overtreding van Philipp Wollscheid op Cesc Fabregas. Eden Hazard (foto) ontfermde zich met succes over deze buitenkans op de openingstreffer.

De benutte penalty, pas de derde dit seizoen voor Chelsea, was ook de beloning voor alle pogingen de defensieve muur van Stoke City te slechten. Maar de Londense ploeg moest vijf minuten later opnieuw beginnen na een even onverwachte als sensationele opleving van de gasten.

Charlie Adam tekende namelijk voor de gelijkmaker met een schot van ruim zestig meter. Chelsea-doelman Thibaut Courtois kon er nog wel een handje tegen krijgen maar het was niet genoeg om de 1-1 en een wondergoal te voorkomen.

Diego Costa moest opnieuw afhaken met hamstringklachten. Een nieuwe afwezigheid dreigt.

Diego Costa (foto) moest als invaller voor de noodzakelijke impuls zorgen. Maar het werd een bittere pil. De Spanjaard, die hersteld leek van hamstringproblemen, moest na elf minuten alweer geblesseerd naar de kant.

Zijn vervanger in de basis, Loïc Rémy, zorgde echter dat Chelsea zonder kleerscheuren bleef. De Franse aanvaller tekende op aangeven van Hazard voor de 2-1, die werd ingeleid door een blunder van doelman Ismir Begovic.

Stoke City, waar Erik Pieters genoegen moest nemen met een invalbeurt, kon zich dit keer niet oprichten. Met een nipte nederlaag verlieten The Potters Stamford Bridge. Voor Chelsea was het de volgende stap op weg naar de titel. Met een wedstrijd minder heeft het een voorsprong van zeven punten op nummer twee Arsenal.