Aangever Blind draagt bij aan vervolg opmars United

Reacties

Louis van Gaal heeft met Manchester United ook Aston Villa aan de zegekar gebonden: 3-1. Mede dankzij een assist van Daley Blind won United voor de vijfde keer op rij in de Premier League. Champions League-voetbal lijkt de ploeg van manager Van Gaal nauwelijks nog te kunnen ontgaan.

Aangever Blind draagt bij aan vervolg opmars United

De thuiswedstrijd tegen Aston Villa was voor United een prettig tussendoortje tussen vier toppers in de Premier League. In de voorgaande twee duels werden Tottenham Hotspur (3-0) en Liverpool (1-2) op overtuigende wijze aan de kant gezet en de komende weken wachten confrontaties met Manchester City en koploper Chelsea.

Hoewel United vanaf de eerste minuut de volledige controle over het duel had, kostte het de ploeg moeite om afstand te nemen van Villa. Pas vlak voor rust werd de defensie van de degradatiekandidaat voor het eerst geklopt. Na goed doorzetten van linksback Daley Blind schoof Ander Herrera (foto) de bal binnen: 1-0. Voor Blind was het zijn derde assist in de Premier League.

Ook met het inzetten van Leandro Bacuna konden de bezoekers uit Birmingham na rust het tij niet meer keren. Twaalf minuten voor tijd knalde Wayne Rooney op schitterende wijze raak op aangeven van invaller Ángel Di María. Aston Villa antwoordde met een goal van Christian Benteke weliswaar snel op deze treffer, maar in de extra tijd besliste Herrera de wedstrijd met een geplaatst schot: 3-1.

Dankzij de overwinning op Aston Villa lijkt een plaats bij de eerste vier – en dus plaatsing voor de Champions League – United nauwelijks nog te kunnen ontgaan. Nummer vijf Liverpool heeft namelijk acht punten minder dan United. De formatie van coach Van Gaal staat derde, maar stadgenoot City kan met een zege op Crystal Palace maandag die plaats weer overnemen.

Volgende week zondag volgt in de derby van Manchester vervolgens een gevecht om de derde positie, die zelfs directe plaatsing voor het hoofdtoernooi van de Champions League oplevert.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.