Adam maakt absolute wereldgoal vanaf zestig meter

De Schot Charlie Adam (29) heeft zaterdagavond met een fabelachtig doelpunt opzien gebaard in Engeland. Kort voor rust zette de Schotse middenvelder van Stoke City de ruststand op het scorebord bij Chelsea: 1-1.

De manier waarop Adam dat deed was schitterend. Vanaf zestig meter, nog buiten de middencirkel, legde de Schot aan. Zijn knal bleek de lange Chelsea-goalie Thibaut Courtois te machtig. De Belg zat nog wel met een hand aan de bal, maar kon het geweldige doelpunt niet voorkomen. Vol ongeloof maakt hij een gebaar waarmee hij wilde zeggen: Hier kan zelfs ik niks aan doen.

In Engeland wordt al gesproken van een van de mooiste doelpunten ooit in de geschiedenis van de Premier League. BBC-analyticus Robbie Savage liet weten: 'Deze goal is mooier dan die van David Beckham. Hij scoorde weliswaar ook vanaf eigen helft, maar dit was van veel verder.' Beckham maakte zijn memorabele goal op 17 augustus 1996 tegen Wimbledon.

Overigens liet oud-ploeggenoot Matthew Etherington weten dat Adam dit in zijn loopbaan geregeld probeert. Op Stamford Bridge vandaag dus met succes.