Van La Parra krijgt bij Wolves herkansing over de grens

Reacties

Rajiv van La Parra vervolgt zijn loopbaan in Engeland. Wolverhampton Wanderers heeft zojuist bekend gemaakt dat het de 23-jarige spits transfervrij overneemt van SC Heerenveen. Van La Parra tekent een contract voor drie jaar bij de club uit het Engelse Championship.

Van La Parra krijgt bij Wolves herkansing over de grens

Met zijn transfer naar de kampioen van de League One krijgt Van La Parra een herkansing in het buitenland. In 2008 verliet hij Feyenoord op zeventienjarige leeftijd voor het Franse Caen. Na slechts zeventien wedstrijden in de hoofdmacht van de Normandiërs keerde hij in 2011 terug in Nederland als speler van Heerenveen.

'Om eerlijk te zijn pakte de transfer naar Caen niet zo goed uit', zegt Van La Parra op de clubwebsite van zijn nieuwe werkgever. 'Ik was jong en speelde voor het eerst in het buitenland, dat was moeilijk. Die ervaring zal me nu helpen bij de Wolves. Ik ben nu veel ouder, bovendien wordt het een stuk makkelijker om me hier te settelen omdat ik deze taal wel spreek.'

De afgelopen drie seizoenen kon Van La Parra ondanks zestien goals in 97 wedstrijden nooit écht uitgroeien tot een dragende speler van de Friezen, die hem eind dit seizoen een verlaagde aanbiedingen deden om zijn aflopende contract te verlengen. Ook Feyenoord had interesse in hem, maar dat werd nooit concreet.

Landgenoten
Bij Wolverhampton Wanderers treedt Van La Parra in de voetsporen van enkele landgenoten. Zo speelde John de Wolf tussen 1994 en 1996 voor de Engelse club en stond Dorus de Vries tot vorig jaar nog onder contract bij The Wolves. Van La Parra denkt dat hij op zijn plek is in het Championship. 'Ik heb navraag gedaan bij mensen die deze competitie kennen. Zij gaven me een positief advies. Natuurlijk word het fysiek zwaar, maar dat zie ik als een mooie uitdaging.'

Heb jij een voorspellende gave en ken jij de afloop van het WK in Brazilië? Doe dan nu mee aan de VI WK-poule en win fraaie prijzen.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.