Van Hooijdonk: 'Een EK in eigen land is prachtig'

Reacties

De KNVB heeft Pierre van Hooijdonk gestrikt als ambassadeur voor het EK voor vrouwen van volgend jaar in Nederland. De oud-international zal het toernooi dinsdag voor het eerst promoten tijdens de loting in Rotterdam.

Van Hooijdonk: 'Een EK in eigen land is prachtig'

'Een EK in eigen land is prachtig. Daar draag ik graag een steentje aan bij', zegt de 46-jarige oud-international, die zestien jaar geleden zelf met het Nederlands elftal actief was op de Europese eindronde in Nederland en België, op de KNVB-website.  

'Een andere reden waarom ik ambassadeur ben, is omdat ik, als man, wil laten zien dat ik het vrouwenvoetbal support. Net zoals het vrouwen hockeyteam, Dafne Schippers en de handbaldames kan ook het Nederlands vrouwenelftal heel Nederland op de banken krijgen', vervolgt Van Hooijdonk.

Het twaalfde EK voor vrouwen onder de vlag van de UEFA wordt tussen 16 juli en 6 augustus 2017 in Nederland gehouden met Breda, Deventer, Doetinchem, Enschede,  Rotterdam, Tilburg en Utrecht als speelsteden. Voor het eerst in de historie doen er zestien teams (voorheen waren dat er twaalf) mee aan de eindronde.

Dinsdag wordt in het Luxor Theater in Rotterdam vanaf 17.30 uur voor de groepsfase geloot. Nederland zit als gastland met Europees kampioen Duitsland, Frankrijk en Engeland in Pot 1.

Potindeling loting EK 2017 vrouwen
Pot 1 Pot 2 Pot 3 Pot 4
NEDERLAND Noorwegen Italië Oostenrijk
Duitsland Zweden IJsland België
Frankrijk Spanje Schotland Rusland
Engeland Zwitserland Denemarken Portugal
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.