EK vrouwen begint in Utrecht en eindigt in Enschede

Reacties

De UEFA heeft het speelschema voor het EK voor vrouwen van 2017 in Nederland bekendgemaakt. De Oranje Leeuwinnen trappen de Europese eindronde op 16 juli in gang in De Galgenwaard. Op 6 augustus is de finale in Enschede.

EK vrouwen begint in Utrecht en eindigt in Enschede

Om de Grolsch Veste te bereiken moeten de Nederlandse vrouwen na het openingsduel in Utrecht eerst nog naar Het Kasteel in Rotterdam (20 juli) en het Koning Willem II Stadion in Tilburg (24 juli). Daar wordt ook een van de vier kwartfinales afgewerkt, net als in Deventer, Doetinchem en Rotterdam. Breda en Enschede zijn het decor van de halve finale.

Het duurt nog ruim een jaar voordat de Oranje Leeuwinnen weten wie in de zomer van 2017 hun tegenstanders zijn. De loting voor de eindronde vindt plaats in november 2016. De kwalificatiereeks voor het EK is nog maar net onderweg. Vorige week startte de Nederlandse equipe de oefencampagne met een 8-0 overwining op Wit-Rusland.

'Het wedstrijdschema brengt ons weer een stap dichterbij het toernooi', zegt KNVB-directeur Bert van Oostveen in een persbericht. 'Achter de schermen zijn we al druk bezig met de organisatie van het toernooi. Het enthousiasme bij de speelsteden, clubs en KNVB is groot en op basis daarvan ben ik ervan overtuigd het Oranjelegioen in 2017 een fantastisch toernooi in eigen land gaat beleven.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.