Nederlandse vrouwen verliezen oefenduel van Canada

Drie dagen na de 2-0 overwinning op Nieuw-Zeeland heeft het Nederlands vrouwenelftal de tweede oefenwedstrijd richting het EK 2017 in eigen land van Canada verloren: 1-2. De aansluitingstreffer van Stefanie van der Gragt had niet het gewenste effect.

Van der Gragt kopte na 58 minuten raak uit een corner en bood de Oranje Leeuwinnen daarmee de kans in het laatste half uur nog op zoek te gaan naar de gelijkmaker. Kort daarna had Shanice van de Sanden (foto) de ruimte om uit te halen, maar de rechtsbuiten gaf geen vervolg aan haar twee treffers van afgelopen donderdag tegen Nieuw-Zeeland.

Daniëlle van de Donk had vijf minuten voor rust ook al de kans op de 1-1 laten liggen, waarna Canada een minuut vóór de rake kopbal van Van der Gragt uitliep naar een marge van twee treffers dankzij Janine Beckie. Keeper Sari van Veenendaal had vlak voor het rustsignaal juist nog voorkomen dat de openingsgoal van de Canadese aanvoerder Christine Sinclair navolging kreeg.

Omdat ook Bayern München-spits Vivianne Miedema bij haar rentree in de basis niet trefzeker was, was de kwartfinalist van het WK van vorig jaar te sterk in het Jan Louwers Stadion in Eindhoven. Bondscoach Arjan van der Laan heeft echter nog meer dan een jaar om zijn ploeg voor te bereiden op het EK in eigen land, dat op 16 juli 2017 begint in De Galgenwaard in Utrecht.