Van Halst: 'Werden compleet overvallen door politieactie'

Reacties

FC Twente was vooraf door de politie niet ingelicht over de actie tegen drugshandel tijdens de thuiswedstrijd tegen PSV. Technisch en commercieel directeur Jan van Halst reageert namens de Eredivisie-club op de ontstane ophef.

Van Halst: 'Werden compleet overvallen door politieactie'

De stadionspeaker vroeg tijdens de tweede helft eerst aan alle supporters om de uitgang op te zoeken, later was de oproep alleen aan fans van Vak-P, de harde kern, gericht. De politie greep in met stevige charges en er zouden zelfs waarschuwingsschoten zijn gelost.

Van Halst geeft in gesprek met VI uitleg: 'Wij waren van tevoren niet op de hoogte van deze politieactie en werden er dus ook compleet door overvallen. Dan schrik je je als directie helemaal rot. Vanaf dat moment bepaalt de politie alles. De overheid grijpt dan in en dan heb je niks meer te vertellen in je eigen stadion.'

De bestuurder zegt weinig te hebben meegekregen van de charges die werden uitgevoerd door de politie. Wel is het volgens Van Halst begrijpelijk dat de Twente-spelers na het 2-2 gelijkspel tegen PSV, dat de zege verspeelde door een late goal van Bersant Celina, na afloop het publiek bedankten. 'Ik ben zelf voetballer geweest en als je in de laatste seconde gelijkmaakt, dan wil je een feestje vieren met je eigen supporters.'

Na een uiterst merkwaardige avond overheerst de domper van de ongeregeldheden bij Van Halst. De club verwacht vrijdag uitvoerig geïnformeerd te worden door de politie.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.