Van Ginkel: 'Niet boos, maar wilde wel duidelijkheid'

Reacties

Marco van Ginkel mocht zondag eindelijk weer eens in de basis beginnen bij AC Milan, en deed dat naar behoren. De middenvelder kreeg na afloop complimenten en was zelf ook wel tevreden. Dat terwijl zijn start in de Serie A een lastige is.

Van Ginkel: 'Niet boos, maar wilde wel duidelijkheid'

In het thuisduel met Udinese mocht hij bijna 89 minuten blijven staan, aanzienlijk langer dan de 31 minuten die hij eind september als basisklant kreeg tegen Empoli. 'Niet alleen de trainer was zondag complimenteus, ook andere mensen op de club', spreekt Van Ginkel tegenover het Algemeen Dagblad dan ook tevreden.

Die trainer, Filippo Inzaghi, deed zondag voor het eerst sinds lange tijd weer eens een beroep op de huurling van Chelsea. 'We hadden vijf wedstrijden niet meer gewonnen, er moest iets veranderen', aldus de maandag 22 jaar geworden Van Ginkel. 'Natuurlijk heb je altijd een aanpassingsperiode. Ook kon ik in september en oktober een paar weken niet spelen vanwege een enkelblessure', verklaart hij waarom hij nog maar weinig aan bod komt.

'Maar ook daarna speelde ik niet veel, iets dat ik niet had verwacht', treurt de ex-Vitessenaar. 'Je maakt niet voor niets deze overstap. Milan bleef afgelopen zomer maar bellen om te zeggen dat de club me graag wilde. Laatst is er daarom een gesprek geweest. Ik ben niet iemand die heel erg boos doet, maar je kunt wel om duidelijkheid vragen. Nu kwam mijn kans en moet je er toch maar weer meteen staan.'

Dat deed Van Ginkel, die deze zomer niet koos voor een tijdelijke overstap van Chelsea naar de Eredivisie. 'Ik heb deze zomer bewust gezegd: Ik heb drie jaar in Nederland gespeeld en het meeste wel gezien. Het bevalt me op zich prima in het buitenland. In mentaal opzicht ben ik rijper dan toen ik bij Vitesse vertrok. Terugknokken na zo'n lange blessure (Van Ginkel scheurde bij Chelsea een kruisband, red.) heeft me ook fysiek sterker gemaakt. Op trainingen kan ik prima mee. Als je daar alleen maar een beetje zou meehuppelen, voel je dat zelf heus wel aan.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.