Van Ginkel: 'Ik wil meer spelen en scoren voor Stoke City'

Reacties

Marco van Ginkel heeft bij Stoke City nog het nodige te bewijzen. Zaterdag startte de van Chelsea gehuurde middenvelder voor het eerst sinds medio september weer in de basis bij The Potters. Maar in de uitwedstrijd tegen West Ham United (0-0) kon hij niet schitteren.

Van Ginkel: 'Ik wil meer spelen en scoren voor Stoke City'

De tweevoudige Oranje-international weet dat hij bij Stoke City nog niet aan alle verwachtingen voldaan heeft. De clubleiding liet doorschemeren met Van Ginkel de nieuwe Frank Lampard – een dynamische, veelscorende middenvelder – te hebben vastgelegd. Dit bewees hij ook in zijn tijd bij Vitesse, maar in het shirt van Stoke City wacht hij nog altijd op zijn eerste goal.

'Opduiken in de zestien en scoren is een van mijn kwaliteiten', reageert Van Ginkel in de lokale krant Stoke Sentinel. 'Ik had mijzelf in het duel met West Ham moeten belonen. Maar bij de eerste kans lukte het niet een voorzet van Ibi (Ibrahim Afellay, red.) op maat in te schatten. En bij de tweede kans had ik totaal niet verwacht de bal voor mijn voeten te krijgen. Mijn schot was dramatisch.'

Flow
Manager Mark Hughes gunde Van Ginkel een klein uur speeltijd; het hoogste aantal minuten sinds hij na de zesde speelronde zijn basisplaats verloor. Nadien hadden hij en ook Afellay de pech dat Stoke City, na de doorgevoerde veranderingen op het middenveld, prompt in een flow belandde. 'Ik was blij weer in de basis te mogen beginnen', aldus Van Ginkel.

'Er was een periode dat ik niet of nauwelijks voetbalde. Maar ik denk voor de League Cup tegen Sheffield Wednesday (op 1 december, 2-0 winst red.) een goede wedstrijd gespeeld te hebben. Ik wil meer spelen, doelpunten maken en belangrijk zijn voor het team. De wedstrijd tegen West Ham was een goede kans, maar die heb ik niet gegrepen; hopelijk lukt het de volgende keer wel…'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.