Arnautovic en Shaqiri leiden Stoke langs armzalig City

Reacties

Manchester City is op bezoek bij Stoke City voor de vierde keer dit seizoen onderuit gegaan in de Premier League (2-0). Marko Arnautovic en Xherdan Shaqiri blonken uit tegen de koploper.

Arnautovic en Shaqiri leiden Stoke langs armzalig City

City kon in het Britannia Stadium geen beroep doen op Sergio Agüero, Vincent Kompany en Yaya Touré en dat was te zien. De ploeg van manager Manuel Pellegrini was kansloos tegen Stoke, waar Ibrahim Afellay en Erik Pieters een basisplaats hadden. De thuisclub kende een droomstart, want na een kwartier leidde het al met 2-0. City mocht blij zijn dat het daarbij bleef.

In de zevende minuut werd een voorzet van Shaqiri van dichtbij binnen getikt door Arnautovic en acht minuten later was de voormalige aanvaller van FC Twente opnieuw trefzeker en weer was het voorbereidend werk van Shaqiri, die met een splijtende pass de City-defensie in de luren legde. Arnautovic was voor rust nog twee keer dicht bij een doelpunt, maar een kopbal van de Oostenrijker belandde in het zijnet en hij schoot nog een keer op de paal.

City stelde daar weinig tegenover. Door het ontbreken van Agüero en Touré waren de bezoekers aanvallend onmachtig, terwijl Kompany misschien nog wel het meest gemist werd. Tijdens de zeven competitiewedstrijden waarin de verdediger dit seizoen ontbrak, bleef de club uit Manchester geen één keer zonder tegentreffers. City verloor dit seizoen zes keer en iedere keer ontbrak Kompany. Negen keer stond de Belg wél op het veld en zeven duels werden daarvan gewonnen en twee gelijkgespeeld. Tegen Stoke verloor City ook nog eens Fernandinho met een hamstringblessure. Een kwartier voor tijd ging hij naar de kant, maar Pellegrini had op dat moment al drie keer gewisseld.

Door de nederlaag heeft Manchester City nu 29 punten uit vijftien wedstrijden, waardoor de kans groot is dat het deze speelronde de koppositie verliest. Leicester City heeft namelijk ook 29 punten, terwijl ook Manchester United (28 punten) en Arsenal (27) kunnen passeren. Stoke City, waar Marco van Ginkel een kwartier voor tijd werd ingebracht als vervanger van Shaqiri, komt op 22 punten en klimt daarmee naar de negende plaats.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.