Van Gaal zonder Di María: 'Maar het gaat beter dan ooit!'

Reacties

Tot grote opluchting van Louis van Gaal stroomt de ziekenboeg van Manchester United gestaag leeg. Komende zondag tegen Liverpool hoeft hij slechts vier spelers te missen.

Van Gaal zonder Di María: 'Maar het gaat beter dan ooit!'

Van Gaal kan tegen de grote rivaal niet beschikken over zijn geblesseerde topaanwinst Ángel Di María. Ook Chris Smalling, die zeker nog twee weken uit de roulatie is met een lieskwetsuur, is niet van de partij. De verdediger viel afgelopen maandag uit tegen Southampton (1-2 overwinning). 'Het is goed dat hij gelijk aangaf dat hij niet verder kon. Daardoor is zijn blessure niet heel ernstig', lichtte Van Gaal toe.

Di María staat al sinds eind november aan de kant met een hamstringblessure, die hij overhield aan de thuiswedstrijd tegen Hull City (3-0). Daarnaast zijn Daley Blind en Luke Shaw vanwege fysieke ongemakken zondag evenmin fit voor de topper op Old Trafford. Phil Jones en Rafael hebben de training hervat en kunnen volgende week tegen Aston Villa waarschijnlijk weer minuten maken.

Ironie
'Het gaat dus beter dan ooit! Er zijn nog maar vier spelers geblesseerd', aldus Van Gaal met gevoel voor ironie. De Nederlander deelde een kat uit aan de vroegere aanvoerder Gary Neville en voormalig assistent-coach Mike Phelan. Beide oud-spelers van United leverden de afgelopen week kritiek op het beleid van Van Gaal. 'Ik snap niet hoe buitenstaanders zoals zij zouden kunnen oordelen over wat er hier gebeurt', sneerde de manager. 'Ik baseer al mijn beslissingen op feiten. Dat kunnen zij niet.'

Radamel Falcao is tegen Liverpool vanaf het begin wél inzetbaar. De Colombiaan sukkelde sinds zijn komst naar Engeland met blessureleed en zat tegen Southampton het hele duel op de bank. Sinds zijn overstap naar Manchester United speelde de huurling van AS Monaco nog geen enkele keer negentig minuten mee. 'Zoals ik eerder al heb gezegd: wat blessures betreft is voor ons eindelijk licht zichtbaar aan het eind van de tunnel', concludeerde Van Gaal.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.