Van Gaal geeft toe: 'We waren de gelukkigste vanavond'

Ondanks de 2-1 overwinning op bezoek bij Southampton, waardoor Manchester United steeg naar de derde plaats in de Premier League, was manager Louis van Gaal niet tevreden. Sterker nog, hij vond de zege op de ploeg van Ronald Koeman eigenlijk wel onverdiend.

'We raakten de bal in de eerste helft veel te makkelijk kwijt', aldus Van Gaal. 'Positioneel stonden we niet goed, maar de enige kansen voor Southampton waren door ons balverlies. Na rust kwamen we wat meer in de wedstrijd, maar ik denk dat Southampton beter speelde dan Manchester United. Wij waren echter gelukkiger.'

Nog voor rust haalde hij verdediger Paddy McNair naar de kant. Dat was geen makkelijke keuze, gaf Van Gaal aan. 'Hij speelde zonder zelfvertrouwen en gaf drie kansen weg. Ik kon niet anders, want als manager ben ik verantwoordelijk voor de overwinning. Het is hard, maar ook voor hem het beste.'

Cadeautje
Van Persie speelde wél goed. Met twee goals zorgde de spits voor de vijfde overwinning op rij. 'De eerste was een cadeautje, de tweede maakte hij erg knap', aldus Van Gaal (op de foto samen met de spits die twee keer scoorde), die ondanks de zegereeks niet over een momentum wilde spreken. 'We speelden niet goed, dus ga ik dat niet zeggen. We waren de gelukkigste vanavond, maar nu moeten we zorgen dat we beter worden en daarvoor moeten we hard trainen.'

Door de overwinning neemt Manchester United de derde plaats over van Southampton, dat nu vijfde staat in de Premier League. De ploeg van Van Gaal heeft 28 punten uit vijftien duels, acht minder dan koploper Chelsea, en Koeman bezit er 26. West Ham United bezet tussen de twee ploegen de vierde plaats.

Smetje op de wedstrijd was het vroeg uitvallen van Chris Smalling. De verdediger van Manchester United verstapte zich en moest na een kwartier het veld verlaten.