Ongeslagen reeks Van Gaal met een kanttekening

Reacties

Manchester United boekte maandag ten koste van Southampton alweer de vijfde zege op rij. Maar het duel op St. Mary’s Stadium was ook een dieptepunt.

Ongeslagen reeks Van Gaal met een kanttekening

De 2-1 zege in en tegen Southampton was het vijfde succes op rij voor Manchester United, dat met die reeks de topacht van afgelopen seizoen duidelijk naar de kroon steekt. Stadsgenoot Manchester City komt met dertien punten nog in de buurt van The Mancunians, die inmiddels naar de derde plaats zijn geklommen. De oogst van Southampton uit de laatste vijf duels steekt schril af met slechts vier punten.

Ondanks de overwinning had Van Gaal ook kritiek. De coach sprak niet voor niets uit dat het een gelukkige zege was, en dat zijn ploeg het beter moet gaan doen. De aanvallende statistieken waren namelijk allerminst indrukwekkend.

Van Manchester United werden slechts drie doelpogingen genoteerd, waarvan twee op het doel. Ook het schamele aantal corners – één – was misschien wel tekenend voor de offensieve onmacht.

Het lage aantal doelpogingen is zelfs het laagste dit seizoen in de Premier League. Bovendien nam Manchester United nimmer zo weinig het vijandelijke doel onder vuur sinds elf jaar geleden is begonnen met het tellen van het aantal doelpogingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.