Van Gaal: 'Te veel systemen voor de juiste balans'

Reacties

Louis van Gaal is een man met een duidelijke visie. Maar bij Manchester United is de manager nog zoekende naar hét juiste systeem, met de gevolgen van dien.

Van Gaal: 'Te veel systemen voor de juiste balans'

'Het is te veel van het goede', erkent Van Gaal in The Guardian dat hij te vaak zijn ploeg met een andere tactiek het veld in heeft gestuurd. Zaterdag tegen Crystal Palace (1-0 winst) begon hij met een 4-1-4-1, met Daley Blind centraal achterin.

'Maar ik ben op zoek naar de juiste balans. Als je onze laatste vier duels bekijkt, dan zie je dat dit is verbeterd omdat we minder goals hebben geïncasseerd. Maar we scoren zelf niet veel, terwijl we dat in het vorige systeem wel deden', laat Van Gaal in het midden of hij op de 5-3-2-tactiek of de 4-4-2-variant doelt.

Ondanks deze zoektocht spreekt Van Gaal tegen dat hij van zijn lijn afwijkt. 'Als ik zeg dat ik een duidelijke visie heb, dan moet je weten dat ze me arrogant noemen. Maar als je ziet wat ik heb gepresteerd in mijn carrière, dan weet je dat ik een visie heb en dat ik daarvan overtuigd ben.'

 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.