Van Gaal blij met moeizame zege: 'The points are inside'

Reacties

Louis van Gaal zag Manchester United worstelen tegen Crystal Palace, maar door een goal van invaller Juan Mata tóch winnen: 1-0. Van een gouden hand van wisselen wilde de manager echter niet al te veel weten, hij prees vooral de Spanjaard.

Van Gaal blij met moeizame zege: 'The points are inside'

Vlak nadat Van Gaal de Belg Adnan Januzaj naar de kant had gehaald, hielp Mata zijn ploeg over het dode punt. 'Daar komt een beetje geluk bij kijken', relativeerde Van Gaal zijn eigen rol. 'Het is niet zo dat we de manier van spelen hebben aangepast: dit had vooral te maken met de kwaliteiten van Juan Mata', was hij lovend over de Spanjaard.

Van Gaal zag United beter zijn, maar het desondanks moeilijk hebben. 'Het is altijd moeilijk om tegen een team te spelen dat hier komt om te verdedigen: zij trokken twee rijen van vier spelers op voor het doel. We hadden veel de bal, maar kregen niet echt grote kansen. Na de goal wél, het was alleen jammer dat we die niet afmaakten. Maar goed, we zijn blij: the three points are inside', wilde Van Gaal in het voor hem kenmerkende Engels maar aangeven dat de punten binnen waren.

Tevens had hij lovende woorden over voor het centrale verdedigingsduo. Jongeling Paddy McNair en Daley Blind waren tot elkaar veroordeeld, en deden het in de ogen van Van Gaal goed. 'Ze hoefden niet zo veel te verdedigen, omdat wij het vaakst de bal hadden. Al vlak voor rust was er even sprake van miscommunicatie. Maar buiten dat moment hebben ze het goed gedaan.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.