Van Gaal zet multifunctionele Blind centraal achterin

Reacties

Manchester United-manager Louis van Gaal heeft in zijn opstelling voor het thuisduel met Crystal Palace (aftrap 16.00 uur) verrast door Daley Blind op te stellen als centrale verdediger. Blind speelde sinds zijn komst van Ajax tot dusver alleen als middenvelder.

Van Gaal zet multifunctionele Blind centraal achterin

De blessuregolf in de defensie van United noopt Van Gaal echter tot improviseren. De Nederlandse manager kon tegen Manchester United niet beschikken over centrumverdedigers Jonny Evans (enkelblessure), Phil Jones (kuitblessure) en Marcos Rojo (schouderblessure), terwijl Chris Smalling geschorst is.

Vorige week koos Van Gaal ervoor tegen Manchester City (1-0 verlies) die puzzel op te lossen door middenvelder Michael Carrick centraal achterin naast jongeling Paddy McNair te zetten, nadat Rojo geblesseerd raakte en Smalling uit het veld gestuurd werd, maar tegen Palace zijn de rollen van Blind en Carrick omgedraaid.

Verder laat Van Gaal zijn elftal intact, waardoor Robin van Persie opnieuw in de punt van de aanval staat. Radamel Falcao ontbreekt nog altijd vanwege een blessure.

De volledige opstelling van Manchester United: De Gea; Valencia, McNair, Blind, Shaw; Fellaini, Carrick; Januzaj, Rooney, Di María; Van Persie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.