Van Gaal: 'Het proces kan ook drie jaar duren'

Reacties

Louis van Gaal heeft opnieuw tijd gevraagd voor zijn transformatie van Manchester United tot de succesploeg van weleer. De Nederlandse manager erkende vrijdag wel allesbehalve tevreden te zijn met de huidige prestaties.

Van Gaal: 'Het proces kan ook drie jaar duren'

United bezet na tien duels de teleurstellende tiende plek, met maar drie zeges op zak. Van Gaal, die voor rond de tweehonderd miljoen euro investeerde, neemt het zaterdag met zijn ploeg op tegen Crystal Palace.

In zijn perspraatje ging het vooral over de tegenvallende prestaties en de inmiddels toenemende kritiek. 'Natuurlijk baal ik van de resultaten. Vooral voor de fans, maar ook voor het bestuur vind ik het heel vervelend. De fans en de clubleiding hebben heel veel vertrouwen in mij en mijn spelers. Ze geloven in ons. En momenteel is dertien punten simpelweg niet goed genoeg.'

Maar hoewel Van Gaal het boetekleed aantrekt, vraagt hij om tijd, iets dat trainers van internationale topclubs lang niet altijd gegeven is. 'We zitten in een proces dat meer dan een jaar zijn beslag zal nemen', doelt hij op de veranderingen die in zijn ogen nodig zijn om weer succes te boeken. 'Het kan ook drie jaar duren. Het is altijd afhankelijk van heel veel aspecten, maar we kunnen weer succesvol worden. Een serie overwinningen is nu wat we nodig hebben.'

God
Van Gaal maakte tijdens zijn perspraatje ook bekend zes weken niet te kunnen beschikken over Marco Rojo. De Argentijnse verdediger kampt met een schouderblessure. 'Hij hoeft niet geopereerd te worden, maar we zullen hem wel zo'n zes weken kwijt zijn', aldus Van Gaal, die niet uitsluit dat de schouder van de verdediger in de toekomst nog eens uit de kom zal schieten. 'Dat risico houd je altijd, het menselijk lichaam is nu eenmaal gemaakt door God, niet door mij', voegde hij daar op kenmerkende wijze aan toe.

Door het blessureleed moet Van Gaal opnieuw improviseren. Chris Smalling is door zijn rode kaart in de Manchester derby (1-0 verlies) immers geschorst en Jonny Evans en Phil Jones nog altijd geblesseerd. De verwachting is daarom dat de voormalige bondscoach van Oranje middenvelder Michael Carrick achterin zal posteren. Een van de jongelingen Paddy McNair of Tyler Blackett zal hem hoogstwaarschijnlijk assisteren. Ook rechtsback Rafael is geblesseerd.

Van Gaal stipte tot slot ook nog de afwezigheid van Falcao aan. De Colombiaanse spits is niet ver weg van zijn rentree, maar komt tegen Palace nog niet in actie door een spierblessure.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.