Van Gaal stelt jonge defensie, Blind en Memphis op

Reacties

Manchester United kampt in de uitwedstrijd tegen AFC Bournemouth (aftrap 18.30 uur) met veel blessureleed en dus kiest manager Louis van Gaal voor twee Premier League-basisdebutanten in zijn achterhoede. Ook Daley Blind en Memphis Depay mogen beginnen.

Van Gaal stelt jonge defensie, Blind en Memphis op

De twee Nederlanders stonden dinsdag ook op het veld toen Manchester United uit tegen VfL Wolfsburg (3-2 verlies) het Champions League-avontuur in de groepsfase zag stranden. De 22-jarige Guillermo Varela mocht in dat duel starten en de rechtsback treedt nu ook tegen Bournemouth aan.

Het is de eerste keer dat de Uruguayaan begint in een Premier League-wedstrijd. Ook linksback Cameron Borthwick-Jackson maakte dat niet eerder mee. Dat maakt de United-defensie, die verder bestaat uit Paddy McNair en Blind, bijzonder onervaren. Op het middenveld krijgt Marouane Fellaini verrassend de voorkeur boven Morgan Schneiderlin.

De opstelling van Manchester United: De Gea; Varela, McNair, Blind, Borthwick-Jackson; Fellaini, Carrick; Mata, Memphis, Lingard; Martial.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.