Van Gaal: 'Voor mij is de Europa League een groot toernooi'

Reacties

Louis van Gaal maakt zich na het Europese echec met Manchester United totaal geen zorgen over zijn baan. Dat zei hij in aanloop naar het uitduel met AFC Bournemouth (zaterdag 18.30 uur).

Van Gaal: 'Voor mij is de Europa League een groot toernooi'

'Ik heb geen twijfels', zei hij op het perspraatje toen gevraagd werd naar zijn toekomst. En dat gesuggereerd werd dat The Red Devils na de nederlaag in Wolfsburg (3-2) 'slechts' overwinteren in de Europa League, schoot bij hem helemaal in het verkeerde keelgat. 'Ik heb de Europa League al een keer gewonnen met Ajax (toen nog UEFA Cup, red.) en daar was ik erg trots op. Voor mij is het een groot toernooi en we willen dat ook proberen te winnen.'

Tijden veranderen, volgens de Nederlandse manager. 'Het probleem is dat we hier altijd moeten omgaan met de hoge verwachtingen. Je kan de situatie niet vergelijken met die van tien jaar geleden. Je moet kijken hoe de club er nu voorstaat', zei hij. 'Iedereen weet wat er op dit moment gebeurt bij Manchester United en wat er speelt in de groep', doelde hij op de vele blessures bij de huidige nummer vier in de Premier League. Opsteker voor hem is in elk geval dat Morgan Schneiderlin gewoon kan spelen tegen de promovendus.

Manchester United, dat het buiten alle blessures (Phil Jones, Matteo Darmian, Marcos Rojo, Luke Shaw, Chris Smalling, Antonio Valencia, Ander Herrera en Wayne Rooney) ook zonder de geschorste Bastian Schweinsteiger moet doen, staat drie punten achter op koploper Leicester City. Bournemouth staat op doelsaldo net boven de degradatiestreep (zeventiende).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.