Van Gaal start Premier League zonder landgenoot Van Persie

Reacties

Louis van Gaal heeft op de persconferentie voorafgaand aan de eerste competitiewedstrijd van Manchester United bekendgemaakt dat Robin van Persie niet zal spelen.

Van Gaal start Premier League zonder landgenoot Van Persie

Na bijna een hele zomer van voorpret begint de Nederlandse manager zaterdagmiddag met een thuiswedstrijd tegen Swansea City aan zijn avontuur in de Premier League. Dat doet hij zonder een aantal blessuregevallen, maar ook zonder Robin van Persie. 'Nee, hij moet nog trainen', reageerde Van Gaal toen hem werd gevraagd of de Nederlander zou kunnen spelen. Begin augustus kondigde Van Gaal al aan dat Van Persie pas later in actie zal kunnen komen.

Ook een aantal andere spelers is niet inzetbaar, somde Van Gaal op. 'Keeper Sam Johnstone, Antonio Valencia, Luke Shaw en Johnny Evans - drie verdedigers - en Danny Welbeck.' Hij vergat daarbij middenvelder Michael Carrick, die nog kampt met een knieblessure.

Van Gaal wilde voor de Engelse pers best even uitleggen waar de blessures, met name die van aankoop Shaw, vandaan komen. 'Na het WK zijn er spelers op verschillende momenten teruggekomen, dus is het lastig om trainingen op te bouwen. Daarnaast moeten we de reis naar de Verenigde Staten, de jetlag en de vele wedstrijden die we in twee weken tijd hebben gespeeld, niet vergeten. Ook het aantal trainingen kan een rol spelen. Maar ik doe bij United de helft van wat ik bij andere clubs gewend was, dus dat kan het niet zijn.'

Desondanks maakt de man die Nederland naar brons op het WK leidde zich geen zorgen. 'We hebben wat blessuregevallen, maar ik heb alle vertrouwen en ben totaal niet nerveus', sprak Van Gaal vol goede moed. 'Tot nu toe hebben we al onze tegenstanders verslagen, maar in de wedstrijd van zaterdag gaat het er natuurlijk pas écht om', sloot hij af.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.