Van Gaal roemt ontwikkeling Welbeck: 'Hij speelt nu wel'

Reacties

Louis van Gaal kijkt uit naar de beladen wedstrijd van zaterdag tegen Arsenal. Een duel met sentimenten en oud zeer, al vindt de manager van Manchester United dat wel meevallen.

Van Gaal roemt ontwikkeling Welbeck: 'Hij speelt nu wel'

Deze zomer vertrok Danny Welbeck, jeugdexponent van United, naar aartsrivaal Arsenal. Het zorgde voor veel ophef. 'Als een speler zich op een vaste positie richt, ontwikkelt hij zich beter. Hij maakt nu zichtbaar gebruik van het feit dat hij veel speelt. Dat was ook het struikelblok bij United', zei Van Gaal tijdens de persconferentie over de spits van Arsenal.

Welbeck, die op Old Trafford niet hoefde te rekenen op veel speeltijd en nooit op een vaste plek speelde, staat tot dusver op twee competitietreffers, terwijl hij in de Champions League al vier keer doel trof. Twee jaar daarvoor zorgde Robin van Persie nog voor ophef. Alleen vertrok in dit geval de spits van Arsenal naar Manchester United. Van Gaal vindt het niet langer een issue. 'Ik geloof dat hij al drie keer heeft gescoord tegen zijn oude club. Zo zit de voetbalwereld nu eenmaal in elkaar.'

In Londen zit Van Gaal voor het eerst als manager van United op de bank in Londen. 'Als trainer van Barcelona heb ik het al eens opgenomen tegen Arsenal. Arsène Wenger zat toen al acht jaar op de bank bij The Gunners. Ik bewonder zijn manier van spelen. Het is aanvallend en aantrekkelijk voor de fans', zegt Van Gaal tot slot.

In het seizoen 1999/00 bleek het Barcelona van Van Gaal in de groepsfase van de Champions League de betere. Op bezoek bij Barcelona werd het 1-1, maar in eigen huis ging Arsenal met 4-2 ten onder. Namens de Londenaren waren Marc Overmars en Dennis Bergkamp in de return verantwoordelijk voor de doelpunten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.