Van Gaal over Falcao: 'Hij moet mijn filosofie volgen'

Reacties

Radamal Falcao (28) verdient een godsvermogen bij Manchester United, maar heeft manager Louis van Gaal nog niet kunnen bekoren. De Nederlandse manager heeft al laten weten dat de Colombiaanse spits, die zich toch als goalgetter al ruimschoots bewezen heeft bij andere clubs, ook maandag tegen Southampton hooguit twintig minuten in actie komt.

Van Gaal over Falcao: 'Hij moet mijn filosofie volgen'

Falcao stoeide sinds vorig seizoen lang met een knieblessure, die hem ook het WK kostte. Eenmaal hersteld kreeg hij te maken met kuitklachten, waarvan de naweeën hem nu nog parten spelen.

Door het blessureleed kwam de oud-spits van River Plate, FC Porto, Atlético Madrid en AS Monaco tot slechts zeven (competitie)duels, waarin hij maar drie keer basisspeler was. In de 284 minuten die hem gegund waren, scoorde Falcao slechts één keer.

Die cijfers maken het weekloon van 300.000 euro dat Falcao opstrijkt ongepast. De Colombiaan werd voor een huursom van 7,5 miljoen euro afgelopen zomer overgenomen door United, dat tevens een optie tot koop bedong. Het lijkt echter maar de vraag of Falcao Van Gaal nog gaat overtuigen.

'Hij moet wedstrijdfit worden en kan nu maar twintig minuten spelen omdat hij dat nog niet is', stelt Van Gaal. 'Het zou beter zijn als hij dat ritme opdoet in het beloftenelftal, maar vanwege het hoge aantal wedstrijden heb ik hem zelf nodig.' Dat Falcao niet blij is met zijn herhaaldelijke reserverol zegt Van Gaal niets. 'Daar ben ik niet in geïnteresseerd. Hij moet mijn filosofie volgen. Want dat is de reden waarom ik hier manager ben.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.