Van Gaal: 'Ik ben meer spelers kwijtgeraakt dan Koeman'

Reacties

Manchester United-manager Louis van Gaal wilde op zijn persconferentie niet te diep ingaan op zijn moeizame relatie met Ronald Koeman, maar deelde wel een kleine sneer uit naar de manager van Southampton.

Van Gaal: 'Ik ben meer spelers kwijtgeraakt dan Koeman'

Na een op z'n zachtst gezegd rumoerige start in Engeland, beginnen Van Gaal en United langzaam hun draai te vinden. Door vier opeenvolgende competitiezeges staan The Red Devils vierde, op een punt van Southampton. Inzet maandagavond in St. Mary's Stadium is dan ook de derde plek in de Premier League.

Van Gaal treft dan Koeman, met wie hij sinds de machtsstrijd bij Ajax enkele jaren geleden op gespannen voet leeft. Net als zijn collega wilde Van Gaal er weinig over kwijt. 'Onze onderlinge relatie is privé, dat hoef ik hier niet te gaan uitleggen. We spelen tegen Southampton, dus laten we het hebben over Southampton in plaats van hun manager. Na de wedstrijd kunnen we praten over onze verstandhouding.'

Gevraagd naar het werk van Koeman, die veel sterkhouders zag vertrekken maar het desondanks prima doet, deelde Van Gaal desondanks een kleine sneer uit. 'Heb je enig idee hoe veel spelers wij zijn kwijtgeraakt? Meer dan Southampton', meldde hij. 'Maar Koeman is een erg goede coach, ik weet dat hij daar goed mee kan omgaan', deelde hij ook een pluim uit. 'Het is wel verrassend dat Southampton zo hoog staat, heel knap.'

Waar Koeman absolute uitblinkers als Luke Shaw (nota bene aan United), Calum Chambers, Dejan Lovren, Adam Lallana en Rickie Lambert verloor, doelt Van Gaal op wat minder belangrijke spelers. Zo vertrokken naast de 'oude' Nemanja Vidic, Rio Ferdinand en Patrice Evra ook minder vaste waarden als Shinji Kagawa, Danny Welbeck, Alexander Büttner, Wilfried Zaha en Javier Hernández. Bovendien kreeg United daar sterren als Ángel Di María, Falcao en Marcos Rojo voor terug.

Blessures
Van die nieuwelingen kan Di María maandag niet meedoen, net als Daley Blind. Zoals al eerder bekend werd, speelt aanvoerder Wayne Rooney op bezoek bij The Saints wél mee. Hij moest het duel van dinsdag met Stoke City (2-1 winst) nog missen, maar is tegen Koeman en co wél van de partij. In defensief opzicht keert Jonny Evans weer terug. Phil Jones traint wel mee, maar wedstrijden spelen komt nog te vroeg voor hem. Rafael en Luke Shaw zijn nog niet inzetbaar.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.