Van Gaal: 'Nu is Mourinho als coach beter dan ik'

Reacties

Louis van Gaal maakte zondag indruk in Engeland tijdens een gala-avond voor José Mourinho, waar de bondscoach van het Nederlands elftal liet weten misschien na het WK aan de slag te gaan bij Tottenham Hotspur.

Van Gaal: 'Nu is Mourinho als coach beter dan ik'

Tijdens de bijeenkomst van de Football Writers Association, waar Mourinho voor zijn verdiensten in Engeland in het zonnetje werd gezet, maakte Van Gaal indruk met zijn speech. Zijn voormalig assistent bij Barcelona was zó geroerd, dat de tranen over zijn wang rolden (op de foto Mourinho en Van Gaal tijdens hun gezamenlijke periode in Camp Nou).

Sinds de Portugees zelf hoofdtrainer werd, ontwikkelde hij zich snel. 'Maar de mens Mourinho is dezelfde gebleven', aldus Van Gaal volgens De Telegraaf. 'José is een ambitieuze coach, net als ik. Hij is ook op alle fronten bezig om zijn ploeg zo goed mogelijk te prepareren. Hij houdt op een waanzinnige manier van het spel, net als ik. Maar nu is hij als coach beter dan ik.'

In december vloog Daniel Levy, voorzitter van The Spurs, naar Nederland voor een gesprek met Van Gaal. 'Iedereen weet inmiddels dat Tottenham mij heeft benaderd, dan kan ik het nu wel toegeven', liet Van Gaal eerder weten.

'Ik doe in principe geen dubbelrol. Je moet als coach een voorbeeld aan je spelers geven. De focus hoort bij het nationale team te liggen. Wellicht komt er nog een kans. Het is het probleem van het coachvak. Als er een Premier League-club komt, denk ik er over na.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.