Van Gaal over interesse Tottenham Hotspur: 'Kans is groot'

Tottenham Hotspur heeft volgens Engelse media bondscoach Louis van Gaal bovenaan de lijst staan om manager André Villas-Boas op te volgen. De Portugees werd eerder deze maand ontslagen vanwege tegenvallende resultaten.

Van Gaal over interesse Tottenham Hotspur: 'Kans is groot'

De Premier League-club zou willen dat de 62-jarige Amsterdammer per direct aan de slag gaat in Noord-Londen. Hij moet dan tot het wereldkampioenschap beide banen combineren. Van Gaal stelde gisteravond bij de NOS dat hij een duobaan niet ziet zitten. 'Iedereen die mij kent weet, dat ik dat niet doe.'

Over zijn mogelijke contacten met de Spurs hield de bondscoach zich op de vlakte. 'Ik heb gezegd dat ik in de Premier League wil gaan werken, dus de kans is groot', aldus Van Gaal. En dan cryptisch: 'Er is een tijd dat het bekend wordt en er is een tijd dat dat moeten worden voorbereid. Dan is er geen plaats voor de media.'

Van Gaal ontkende dat hij zondagmiddag al bezoek heeft gehad van Tottenham-voorzitter Daniel Levy. Op advies van onder anderen Jan Vertonghen en Christian Eriksen heeft de Spurs in eerste instantie interesse getoond in Frank de Boer. De trainer van Ajax liet echter weten geen belangstelling te hebben.

Van Gaal maakte al op 31 mei dit jaar bekend dat hij na het WK in Brazilië stopt als bondscoach omdat hij weer dagelijks met spelers op het veld wil staan. Ook sprak hij veelvuldig de wens uit nog eens in de Premier League aan de slag te willen. Van Gaal begon zijn loopbaan als hoofdtrainer bij Ajax waarmee hij in 1995 de Champions League en de wereldbeker voor clubs won. Verder was hij succesvol trainer van Barcelona, AZ en Bayern München.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen