Van Gaal niet eens met achterban: 'Wij vielen juist aan'

Reacties

Volgens manager Louis van Gaal ontbrak het bij Manchester United in het duel met West Ham United (0-0) niet aan aanvalsdrift. De coach zag dat het wederom aan goals schortte in een thuiswedstrijd.

Van Gaal niet eens met achterban: 'Wij vielen juist aan'

Tot grote verbazing van de Nederlandse oefenmeester vroeg het thuispubliek om aanvallender voetbal. Van Gaal kon zich niet vinden het commentaar van de supporters. 'Daar begreep ik niets van. Wij waren juist het aanvallende team, niet West Ham', reageerde hij na afloop.

Van Gaal constateerde dat United ook zaterdagmiddag slordig omsprong met de kansen. 'We moeten beter afwerken, dat is hét grote probleem de laatste tijd.' United moest het zonder de aan zijn enkel geblesseerde Wayne Rooney doen en speelde met Anthony Martial in de spits. De Fransman kreeg de beste kansen, maar was onfortuinlijk. United kwam in de laatste zes thuiswedstrijden (alle competities) tot slechts drie treffers.

Niet alleen de improductiviteit baart de manager zorgen. De blessureproblemen stapelen zich op. Zo zag Van Gaal Paddy McNair (enkel) en Morgan Schneiderlin (heup) geblesseerd uitvallen. 'Ik hoop dat ze kunnen spelen dinsdag, maar dat is hoogst onzeker', doelde hij op het duel met VfL Wolfsburg. United, groepsgenoot van PSV, moet op Duitse bodem winnen om zeker te zijn van overwintering in de Champions League.

Door de kwetsuur van McNair moest Van Gaal noodgedwongen verder sleutelen aan zijn verdediging. Omdat Marcos Rojo zich deze week in de lappenmand bij collega-verdedigers Luke Shaw en Phil Jones voegde, was Guillermo Varela de volgende die een plek in mocht nemen in de United-defensie. De 22-jarige Uruguayaan maakte zijn competitiedebuut voor The Mancunians.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.