West Ham United houdt Manchester United in bedwang

Reacties

Manchester United is er niet in geslaagd zich te ontdoen van West Ham United. Ondanks goede mogelijkheden voor beide ploegen bleef het bij 0-0.

West Ham United houdt Manchester United in bedwang

West Ham won eerder dit seizoen op bezoek bij Manchester City, Liverpool en Arsenal, dus Manchester United was gewaarschuwd. Toch creëerden The Hammers met pijlsnelle counters ook op Old Trafford het nodige gevaar. Na een splijtende pass door het hart van de United-defensie verscheen Victor Moses na tien minuten al oog in oog met David de Gea. De Spanjaard maakte zich breed en wist zo een vroege domper te voorkomen.

Niet veel later kreeg De Gea hulp van het aluminium. De sluitpost grabbelde na een voorzet van Aaron Cresswell, maar de hachelijke situatie liep op wonderbaarlijke wijze goed af voor de thuisploeg. Chris Smalling werkte weg, maar zag de bal via het lichaam van Mauro Zárate tegen de paal belanden. Even later stond diezelfde paal een openingstreffer in de weg, toen Winston Reid raak dacht te koppen.

Reid bleek even later aan de andere kant goud waard voor West Ham. De Nieuw-Zeelandse verdediger gooide zich in de baan van het schot toen Anthony Martial van dichtbij een uitgelezen kans kreeg. Een doelpunt op zijn verjaardag zat er voor de kersverse twintiger niet in. De aanvalsleider van The Red Devils kon in het vijandelijke strafschopgebied op de hulp rekenen van Marouane Fellaini, die in de eerste helft eveneens een goede kans kreeg. De kopbal van de Belg (foto) ging over.

Memphis Depay zag vanaf de bank dat landgenoot Daley Blind en zijn collega-verdedigers flink aan de bak moesten. Blind kon niet voorkomen dat Zárate na een intelligente pass van Andy Carroll vrij mocht aanleggen. De Argentijn schoot vanaf enkele meters ruim naast. De doelpuntendroogte bleek voor manager Louis van Gaal voldoende reden om Memphis binnen de lijnen te brengen.

De invaller, die twintig minuten voor tijd zijn opwachting maakte, liet van zich spreken. Memphis dribbelde handig het zestienmetergebied in, bewaarde het overzicht en gunde Martial een enorme kans. Ook nu bleek Martial niet doeltreffend, de Fransman kreeg zijn schot niet tussen de palen. Het gemis van de geblesseerde Wayne Rooney deed zich zo voelen in de laatste fase.

Voor het duel met West Ham kwamen The Mancunians in veertien wedstrijden tot slechts twintig doelpunten en die karige productie leverde Van Gaal de nodige kritiek op van de buitenwacht. Zaterdagmiddag kon het thuispubliek, dat eerder al massaal vroeg om aanvallend voetbal, helemaal niet juichen na een doelpunt. In de laatste zes thuiswedstrijden (alle competities) kwam United slechts drie keer tot scoren.

West Ham verdedigde de gelijke stand met het mes tussen de tanden en dat bleek voldoende voor een punt. Al was Smalling in de extra tijd nog dicht bij de status van matchwinner, toen hij zijn poging uit een corner in de drukte zag stranden. De generale repetitie in aanloop naar de, ook voor PSV, cruciale Champions League-wedstrijd tegen VfL Wolfsburg werd zo doelpuntloos afgesloten. Manchester zakt door het gelijkspel naar plek vier, West Ham handhaaft zich in de subtop.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.