Van Gaal verwacht lastige klus tegen defensief West Ham

Reacties

Manchester United-fans die zaterdag tegen West Ham United op een spektakelstuk hopen, komen waarschijnlijk bedrogen uit. Manager Louis van Gaal verwacht namelijk een defensieve tegenstander.

Van Gaal verwacht lastige klus tegen defensief West Ham

'Ik ken hun trainer (Slaven Bilic, red.) wel een beetje en ik weet hoe hij werkt. Zijn ploegen staan altijd goed en spelen vanuit een defensieve organisatie, dus West Ham is voor ons moeilijk te verslaan, helemaal omdat het een team is dat in uitwedstrijden sterke tegenstanders kan verrassen', blikt Van Gaal vooruit op het thuisduel van zaterdag 16.00 uur.

Na het gelijkspel (1-1) tegen Leicester City is de kritiek op Van Gaal, die zijn ploeg te behoudend zou laten spelen, weer losgebarsten. United schoot op bezoek bij The Foxes slechts twee keer binnen de palen. Van de twintig Premier League-clubs is United de club met gemiddeld het meeste balbezit (57,3 procent), maar slechts drie clubs (Stoke City, Newcastle United en West Bromwich Albion) schieten minder vaak dan de ploeg van Van Gaal. Van alle clubs in het linkerrijtje hebben alleen Liverpool (18) en Crystal Palace (19) minder vaak gescoord dan United (20). Daar staat wel een formidabele defensie tegenover, want geen enkele club incasseerde minder doelpunten dan United.

Tegen Leicester trad United aan in een 5-3-2-systeem en mogelijk kiest Van Gaal tegen West Ham weer voor die formatie. 'Het hangt af van hoe de tegenstander speelt en welke spelers ik tot mijn beschikking heb', zei Van Gaal, refererend aan de afwezigen.

Manchester United staat op dit moment derde, met een punt minder dan koploper Manchester City. Volgens Van Gaal is het in deze fase van het seizoen vooral van belang de koppositie binnen bereik te houden. 'In mei moet je eerste staan. In december en januari vallen geen beslissingen, maar is het wel belangrijk om pakweg bij de eerste zes te blijven staan.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.