Van Gaal: 'Martial gehaald voor mijn opvolger Giggs'

Reacties

Manchester United heeft inderdaad 'belachelijk veel' uitgegeven voor Anthony Martial, maar Louis van Gaal heeft daarbij al gedacht aan het tijdperk ná hem.

Van Gaal: 'Martial gehaald voor mijn opvolger Giggs'

Zorgen hoeven de fans zich niet maken, zo hield Van Gaal zijn gehoor woensdagavond voor: zaterdag wordt er gewonnen van rivaal Liverpool. Maar de Nederlander was beduidend voorzichtiger over de jacht op de Engelse titel. Hij verwacht dat United als tweede of derde gaat eindigen in de Premier League.

Dat betekent dat hij voor zichzelf nog één kans ziet om de Engelse titel veroveren, aangezien hij in 2017 het stokje overgeeft aan zijn assistent Ryan Giggs. 'Want dat gaat gebeuren zonder mitsen en maren', zo vertelde Van Gaal. Bij de transfers had hij dan ook oog voor de toekomst na hem. 'Ik heb belachelijk veel geld uitgegeven aan Anthony Martial, maar ik heb hem alvast gekocht voor mijn opvolger... Ryan Giggs', zei Van Gaal met zijn assistent uit Wales naast zich.

Training
Terwijl de Nederlander zijn toehoorders vermaakte, doken er verhalen op over problemen tussen de manager en zijn spelers. Manchester United heeft dit seizoen nog niet kunnen overtuigen. Dat was volgens The Times aanleiding voor Wayne Rooney en Michael Carrick om enkele weken geleden al aan te kloppen bij Van Gaal.

De twee Engelse internationals uitten hun ongenoegen over de 'rigide aanpak'. De trainingsmethodes zou de spelers op het veld hinderen, zo zouden de twee Van Gaal voor de voeten hebben geworpen. Bovendien pleitten ze voor een offensieve tactiek. Gezien de wedstrijd tegen Swansea City, de laatste voor de interlandbreak, was de Nederlander doof voor de opmerkingen van Rooney en Carrick.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.